• Walking football

    OldStars walking football is de nieuwste vorm van voetbal, georganiseerd door vv RCL en het Nationaal Ouderenfonds. Het is speciaal gericht op 60-plussers.


    OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Hierbij wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in dit project voorop! Inmiddels doen er al meer dan 165 amateurverenigingen mee in Nederland en nu dus ook in Leiderdorp voor de Leidse regio. Wil je meer weten, kijk dan ook eens op www.oldstars.nl.

    De trainingen zijn op woensdagochtend, waarbij het programma er als volgt uit ziet:
    9.15u koffie, training 10-11.00u, gevolgd door koffie.


    Uiteraard zijn extra deelnemers van harte welkom. Je kunt je opgeven via info@oldstars.nl, of contact opnemen met Robert Guis (RCL) of Johan Annema (Nationaal Ouderenfonds).