• Walking Football

  Je voetbalschoenen aan de wilgen ophangen hoeft in het voetbal niet mee als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Voor iedereen is er een mogelijkheid een balletje te trappen. Als je 55+ bent kun je Walking Football spelen. Walking Football is voor ouderen een langzamere, maar even vermakelijke vorm van het prachtige spel en het wordt steeds populairder. In 2018 startte RCL met Walking Football o.l.v. Robert Guis in samenhang met het ouderenfonds. Bij RCL begonnen we dat jaar met acht spelers. Inmiddels bestaat de groep uit 25 spelers, ten opzichte van 2018 een groei van 300 procent.

  In Engeland bestaan meer dan 800 wandelende voetbalclubs die zelfs in competitieverband spelen. In Nederland is de groei enorm en het zou zo maar kunnen dat behalve het spelen van toernooien, over enkele jaren ook hier een competitie wordt opgezet.

  Iedere oudere die gezond wil blijven en wil genieten van de sociale en mentale voordelen van het spelletje kan zich aanmelden bij RCL. Je mag eerst enkele maanden oefenen op iedere woensdag om 09.30u om te kijken of het iets voor je is. Pas daarna word je officieel lid van RCL. Kom gerust eens langs! Eventueel kun je voor meer informatie terecht bij Herman Zandstra (06-25132623).

  De basisprincipes van het spel zijn dat je 6:6 speelt zonder keeper, op een veld van 25 x 40 meter. Je mag geen slidings mag maken of persoonlijk contact hebben en rennen is verboden. Verder mag je de bal niet hoger mag spelen dan heuphoogte. Angst voor blessures wordt daarmee nagenoeg weggenomen.

  Het enthousiasme binnen de RCL groep is enorm. De opkomst bij trainingen o.l.v. Jan Nonkes schommelt wekelijks rond de negentig procent en na iedere training wordt er gesocialised onder het genot van een kopje koffie met (meestal) wat lekkers, waar Ria Nederlof voor zorgt.

  De RCL OldStars zijn uiterst actief binnen onze club. Jaarlijks wordt er een KIKA-toernooi georganiseerd waarbij de opbrengst ten goede komt aan de bestrijding van kinderkanker. In 2021 werd ruim 8.300,- opgehaald. De leiding van dit toernooi is in handen van de bezielende Rob van der Groen die ieder jaar opnieuw met een groep vrijwilligers een fantastisch toernooi organiseert. Rob wil dit initiatief landelijk uitrollen (in iedere provincie een KIKA-toernooi). Wat zou het fantastisch zijn als de OldStars landelijk een ton zouden kunnen doneren aan KIKA.