• Zonder vrijwilligers, geen RCL! In deze rubriek zetten we steeds één van hen centraal. Aan de hand van een aantal vragen leren we hen een beetje beter kennen. In deze aflevering is het woord aan Marie-Louise Geradts, die achter de schermen veel werk verrichte voor het voetbalplaatjes stickerboek van Hoogvliet.

  Wat heb jij met voetbal?
  “Mijn twee kinderen voetballen bij RCL, Sebastiaan in JO13-7 en Tom in JO8-11. Ik vind het geweldig om een team met kids enthousiast bezig te zien. Vooral als er gewonnen wordt is het mooi om te zien dat de teamspirit er echt in zit, zelfs al bij jonge kids. Daarnaast wordt bij ons thuis héél véél voetbal gekeken. Vooral Eredivisie en Spaans voetbal.”

  Wat vind je van RCL?
  “Ik vind RCL een leuke en gezellige club. Nu met het nieuwe clubgebouw is het helemaal super!”

  Wat heeft je doen besluiten om je aan te melden voor vrijwilligerswerk?
  “In de eerste plaats vind ik het gewoon heel leuk om iets voor de club te doen en zonder hulp van vrijwilligers kan een club ook niet bestaan. Via een vacature op de website heb ik me aangemeld voor de Sponsorcommissie. Mijn werkzaamheden bestaan uit het up to date houden van het systeem waarin de sponsoren zijn opgenomen en notuleren tijdens vergaderingen. Daarnaast heb ik de Hoogvliet voetbalplaatjesactie gedaan, wat echt leuk was om te doen!”

  Wat kwam daar allemaal bij kijken?
  “Wij kregen pas laat te horen dat we konden meedoen aan de Hoogvliet-actie. Toen moest er heel snel een fotograaf worden geregeld, omdat alle jeugdleden individueel op de foto moesten. Leon Veefkind werd de fotograaf. Leon was heel flexibel en heeft hard gewerkt om vóór de deadline iedereen op de foto te zetten. Daarna moesten de foto’s worden gecontroleerd, met name of de combinatie foto/naam correct was. Er moesten ook achtergrondfoto’s en advertenties worden aangeleverd, hierin heeft Robert Guis een groot aandeel gehad. Al met al was het veel werk, maar heel leuk om te doen.”


  Wat vind je zelf van het eindresultaat?
  “Ik vind het een geweldig boek geworden! We hebben ook heel veel positieve reacties gekregen. Voor de kids is het zó leuk om het boek vol te krijgen en onderling te kunnen ruilen op school of bij RCL. Er komt nog een ruilmiddag bij RCL!”

  Ook vrijwilliger worden? Kijk op https://www.rcl.nl/591/vrijwilligers-rcl/ voor meer informatie en hoe u zich aan kunt melden.

  Wil je iemand voordragen voor deze rubriek? Mail naar redactie@rcl.nl.