•               

 • Zonder vrijwilligers, geen RCL. In deze rubriek zetten we steeds één van hen centraal. Aan de hand van een aantal vragen leren we hen een beetje beter kennen. Mandy Pieterson bijt het spits af in deze eerste aflevering.

  Wie ben je en wat doe je precies?

  Ik ben Mandy, 45 jaar, moeder van 5 kinderen en vrouw van Maurice. Ik werk 4 dagen per week als manager bij stichting Rehabilitatie '92. Bij RCL doe ik de coördinatie van de JO17. Dat betekent dat ik de teams samenstel, zorg dat er trainers en leiders zijn en ik ben aanspreekpunt voor de spelers en hun ouders. Daarnaast zit ik namens de jeugd in het bestuur en ben betrokken bij het organiseren van toernooien en de jaarlijkse uitwisseling van onze jeugd met die uit het Engelse Kidlington.

  Sinds wanneer ben je actief voor de club?

  Sinds een jaar of 4. Ik begon als coördinator van de meiden omdat ik vond dat de organisatie bij de meiden beter kon.

  Wat is er leuk aan?

  Het is leuk om actief en maatschappelijk betrokken te zijn in je eigen dorp. Het is goed voor je eigen ontwikkeling en je doet niet alleen iets voor je eigen kind maar voor alle kinderen.   

  Moet je verstand van voetbal hebben om vrijwilliger te zijn?

  Ha, ha, nee hoor! Natuurlijk wel als je aan de slag gaat als trainer, leider of scheidsrechter. Maar er zijn heel veel functies waarbij je helemaal niets van voetbal hoeft te weten zoals EHBO’er, organisator of kantinemedewerker.

  Als ik anderen zou vragen, wat is Mandy voor coördinator? Wat hoop je dat ze zeggen?

  Ik hoop dat ze zeggen dat ik heel benaderbaar ben. En dat ze zien dat ik zaken op een positieve manier op wil lossen.

  Als je iets zou kunnen wensen voor RCL of zou mogen veranderen, wat zou dat zijn?

  Ik zou het mooi vinden als mensen bewuster kiezen voor de vereniging en daar ook onderdeel van willen zijn. Dat er veel meer cohesie en betrokkenheid is tussen alle onderdelen van de club. Bijvoorbeeld dat de JO-17 gaat fluiten bij de JO -9. Maar goed nieuws: we zetten al heel mooie stappen in die richting.

  Tot slot: waarom zouden meer mensen vrijwilliger moeten worden?

  Iets onbaatzuchtigs doen vanuit je hart is het mooiste dat er is. Dit is ook nog eens een fantastische tijd om er in te stappen. Er verandert niet alleen zichtbaar veel zoals het mooie nieuwe clubgebouw, maar ook in de organisatie zijn we hard aan het bouwen. Ik kan het iedereen aanraden!

   

  Ook vrijwilliger worden? Kijk op https://www.rcl.nl/591/vrijwilligers-rcl/ voor meer informatie en hoe u zich aan kunt melden.

  Wil je iemand voordragen voor deze rubriek? Stuur een mailtje met de contactgegevens naar redactie@rcl.nl