• Op de 11e dag van februari kwamen de manschappen van de JO9-3 na een goede nachtrust tesamen om de laatste tegenstander van de 3e fase naar huis te voetballen. Opponent van vandaag was het machtige VV Sint Bavo uit Noordwijkerhout. Al bij de bekendmaking van het speelrooster ging er bij mij een vuistje de lucht in, dat deze wedstrijd op het complex van de Bloemerd zou worden afgewerkt. Wie wil er nou in de koude februari maand helemaal naar het einde van de wereld rijden om 08:00 uur in de ochtend.

  Als voetbalveteraan met 35+ dienstjaren op de groene mat weet je dat dit de dagen zijn dat de spanning nogal eens roet in het eten kan gooien. In de gang van voordeur, via de Dwarswetering, naar het sportcomplex is het vooral ik, die het spannend vind dat er vandaag een kampioenswedstrijd gespeeld gaat worden. Zoonlief stelt me gerust en geeft vooral aan dat hij lekker gaat voetballen.

  De zegetocht begon dit kalenderjaar al op 14 januari, uit bij het ooit zo ongenaakbare Uit Vriendschap Saam. Een 5-8 overwinning om fase 3 mee te beginnen. Een week later was het de Rijpwetering Oud-Ade Combinatie die het onderspit moest delven met een 6-5 nederlaag op de Bloemerd. Bloedstollende thriller. De reeks werd op 28 januari verlengd met een 2-12 zege op het splinternieuwe complex van de 'Good-Old' Ajax Sportman Combinatie uit Oegstgeest, waarna wedstrijdnummer 4 tegen ook al zo'n club van weleer, Roodenburg, met 10-1 werd gewonnen. Wow, wat een cijfers om de laatste wedstrijd mee in te gaan.

  Vandaag dus wedstrijd #5, een heuse kampioenswedstrijd, in de 2e klasse nota bene! Na wat laatste aanwijzingen van de coaches werd er afgetrapt om 09:30 uur. In een redelijk gelijkopgaand eerste kwart konden we een stand van 2-0 optekenen in het voordeel van de thuisclub. Halverwege de wedstrijd konden de RCL supporters steeds rustiger van het spel genieten, er was sprake van een compfortabele voorsprong van 6-1. Na een welverdiend mierzoet bakkie limonade waren we 20 minuten verwijderd van de eerste echte hoofdprijs. De uiteindelijke eindstand werd 10-3.

  Kampioenen dus! Spelers, leiders en trainers, van harte met deze prestatie. De afgelopen 6 maanden is er zoveel progressie te zien, resulterend in deze mooie 5 overwinningen in 1 maand tijd. Chapeau!

  Na de wedstrijd volge een podiumceremonie in de kantine en werden de prijzenpakkers in het zonnetje gezet. Op naar fase 4!

   

  Sportieve groet,

  Joenonymous

 • Boven: Tom, Kees, Idar, Djai

  Onder: Demian, Andrew, Melle, Lewis, Aydin, Stan, Emir, Boaz