• Al weken vangt de redactie binnen en buiten de velden gesprekken op van leden over de naderende ultieme spaaractie van Albert Heijn. De spaaractie waarbij u straks bekende lokale jeugdige spelers, uw eigen kind, jonge familieleden, vrienden en diverse jeugdige teams van RCL kunt gaan sparen. Niks is natuurlijk mooier dan de spanning straks net na de vraag van de kassière  (‘spaart u nog lokale voetbalplaatjes?’) of u precies dat ontbrekende neefje uit de J07-2 zal vinden op een glimmende sticker of de hilariteit als uw eigen kind zichzelf tegenkomt.

  De redactie werd overspoeld met vragen van de leden. ‘Wanneer kan ik tekenen op het toestemmingsformulier?’, ’vanaf wanneer kunnen we gaan sparen?’, ’komt er ook een categorie met ouders in het voetbalplaatjesboek?’, ’zit het haar van mijn kind wel goed op de foto?’ Uit de meer dan veertig ingezonden vragen heeft de redactie een strenge doch rechtvaardige selectie gemaakt en voorgelegd aan Marc de Sitter, bestuurslid Commerciële Zaken bij RCL en daarmee dé man die alles weet over sponsoring binnen RCL.

   

  1.            Waarom doet RCL mee met deze mooie actie?

  “Als vereniging willen we onze leden naast het voetbal ook andere mooie dingen laten ervaren! Wat is nou leuker dan andere leden van je team en jezelf te kunnen sparen? Daarnaast is Albert Heijn al jarenlang een trouwe sponsor die naast een financiële bijdrage ook regelmatig bij activiteiten betrokken is. Denk maar aan de lunches voor het Walking Football toernooi en de Voetbalstart. Als er dan een verzoek van zo’n belangrijke partner komt zeggen we heel graag ja.”

   

  2.            Vanaf welke week en in welke winkel(s) kunnen we de plaatjes gaan sparen?

  “De planning is nu dat we medio oktober gaan starten met sparen. De plaatjes zijn alleen te krijgen bij de locatie aan de Santhorst (Laan van Ouderzorg 2 – 8) in Leiderdorp.”

   

  3.            Als je naast de spelers nog een extra categorie in het boek mocht plaatsen waar zou je dan voor kiezen?

  “De vrijwilligers, want zonder deze fantastische mensen kunnen er een hoop mooie (extra) activiteiten niet plaatsvinden.”

   

  4.            Hoe lang loopt de actie?

  “De actie loopt van oktober tot begin december.”

   

  5.            Wat spaarde jij vroeger zelf?

  “In mijn tijd had je de flippo’s en de topshots voetbal flippo’s!” (de benaming van zo’n kleurrijk schijfje dat halverwege de jaren ’90 in de chipszakken zat – redactie).

   

  6.            Naar welke plaatjes gaan jij of je familieleden extra op zoek?

  “Natuurlijk naar alle plaatjes! Ik heb geen familieleden op de club, maar mijn eigen team moet wel compleet zijn!”

   

  7.            Hoeveel teams en leden zijn er gefotografeerd?

  “Ruim 700 leden in 60 teams zijn op camera vastgelegd.”

   

  8.            Komen er nog ruilmiddagen op RCL?

  “Die zijn nog niet gepland, maar wie weet komt dat nog…”

   

  Iedereen heel veel plezier toegewenst met deze actie en grote dank aan Marc voor zijn aandeel in het tot stand brengen hiervan en voor het interview.

   

  De redactie