• Voor de negende keer trokken de veteranen van RCL er een weekend op uit, onder leiding van KTA. Alles wees er op dat het weer een uitbundige 3-daagse zou worden voor de mannen die decennialang de supporters aantrekkelijke wedstrijden hadden voorgeschoteld. Hoe anders verging het deze trip, ook nu weer tot in de puntjes georganiseerd door Patrick Kamperveen. “Wij hadden Limburg twee dagen verlaten,’ vertelt de voormalige balgoochelaar, “toen het watergeweld los barstte. Wanneer wij later waren vertrokken, hadden wij dagen vastgezeten in Valkenburg aan de Geul.”

  Rampspoed

  Terug in Leiderdorp heeft het gestaalde voetbalkader van de rood/witten de ontwikkelingen in Limburg gevolgd. De Geul is een kabbelend watertje, naast hotel Walram in Valkenburg waar het 25-koppige gezelschap verbleef. Een romantisch beekje, bekend bij iedereen die in het Limburgse Valkenburg vakantie viert. “Je gelooft je ogen niet,” zegt Patrick, “dat zo’n stroompje zo buiten zijn oevers kan treden en voor een overstroming van enorme omvang kan zorgen. De schade is gigantisch. We hadden allemaal enorm te doen met de mensen van de hotels, restaurants, winkels en Valkenburgers die het toch van de toeristen moeten hebben. Na de corona-epidemie nu deze watersnoodramp. Niets blijft deze mensen bespaard.”

  Old Soldiers

  Het organiseren van zo’n weekend kan met een gerust hart worden overgelaten aan Patrick Kamperveen. In het dagelijks leven is hij kwaliteitsmanager bij Brouwers Tours. Hij weet als geen ander de meest verrassende toeristische plekjes te vinden in Nederland. De veteranen, die dolgelukkig zijn volgende maand weer voluit de wei in te kunnen, weten vooraf niets van het programma dat hun te wachten staat. Zij vertrouwen volledig op de creativiteit van hun reisleider. “Wij zijn nog nooit teleurgesteld,” laat Sieto Schalkers weten, hij is befaamd om zijn dubbele schaar, waarmee hij menige tegenstander dol draaide. “We hebben al zoveel plaatsen aangedaan.” Sieto somt ze moeiteloos op: Breda, Groenlo, Den Bosch, Terschelling, Groenlo. Voor de veteranen, die als ‘Old Soldiers’ in de voetbalwereld bekend staan, stonden bij aankomst 25 scooters in gelid gereed. Daarmee doorkruisten ze Valkenburg en de wijde omgeving. Ze racete op mountainbikes door de mergelgrotten, daalden rodelbanen af, riepen ‘Glück Auf’ toen ze met de kabelbaan richting de Wilhelminatoren gingen. Er werd onbeperkt internationaal geschranst. “De Thaise, Italiaanse en Chinese keukens werden alle eer aangedaan. Met het accent op onbeperkt,” lacht Kamperveen.

  Dan heeft Patrick, die als voetballer ook internationaal furore maakte, en nu voor het 3e seizoen 3e klasser Stompwijk ’92 traint, nog niets verteld over de elektrische steprace, het kleiduivenschieten en het bezoek aan het 3-landenpunt. “Deze dagen waren geen uitje,” laat Erwin Pfundt die de RCL-C-selectie traint, “dit was een evenement, dat helaas overschaduwd werd door de waterramp.”

 • Toen alles nog droog was in Zuid-Limburg

  Toen alles nog droog was in Zuid-Limburg. De Veteranen van RCL (Old Soldiers) arriveren met de bus van Brouwer Tours. Op de foto onder meer Dick v/d Bijl, Pierre van Gemerden, Remco Visser, Erwin Pfundt, Edwin & Ronald Nieuwenhuizen en chauffeur Ed van Nierop.
 • Het hotel naast het kabbelende riviertje De Geul, dat enkele dagen later verwoestend buiten zijn oevers zou treden.
 • Het Weekend werd georganiseerd door Patrick Kamperveen, RCL-veteraan en oprichter van Kampos Travel Agency (KTA)