• De dag begon donker en koud, maar al snel werd het duistere landschap overspoeld door de geeloranje gloed van de zon. Wolkenpartijen maakten plaats voor een strak blauwe lucht. De halve maan was duidelijk zichtbaar aan de heldere hemel.  Het beloofde een mooie dag te worden.

  Vandaag moest er gestreden worden dus was het tijd voor een goed ontbijt. Een tenue werd aangetrokken waarbij de voetbalschoenen de voeten als pantoffels omsloten. Het balgevoel moest vandaag optimaal zijn. Op weg naar de met rijp bedekte velden van RCL vlogen de vogels op de gure wind van de ochtend alsof er niets anders bestond. Maar de spanning was in de lucht te voelen en niet alleen omdat het heerlijke avondje aanstaande was.

  De laatste ronde van de TWIN games stond vandaag namelijk op het programma. Vandaag was het erop of eronder. Het veld leek van goud door de weerschijn van de zon als een prachtig bijna winters tafereel. Een mooier podium voor deze dag was er niet. Enthousiast kwamen alle kinderen het veld op rennen. De warming-up kon beginnen wat onder andere bestond uit een partijtje door zelf gemaakte teams met behulp van pispotten.

  Om 9:30 was het dan eindelijk zo ver. De TWIN games konden voor de derde keer beginnen. Op vier veldjes werden twee wedstrijden van 18 minuten gepeeld voor het kampioenschap. De balroulatie was hoog, het zogenoemde tikkie takkie voetbal. Er werden bewegingen gemaakt die normaal gesproken alleen op televisie te bewonderen zijn. Dribbelen, hakjes, sprints, schoten, scharen, echt alles werd uit de kast getrokken.

  Soms was het ongeloof groot als het doel gemist werd, maar veel tijd voor teleurstelling was er niet. Grote kansen werden afgewisseld met prachtige verdedigende acties. Alle teams waren aan elkaar gewaagd waardoor de scores gelijk op gingen. De spanning was te snijden. Bij een achterstand werden de hoofden niet naar beneden gehangen, maar werd er gestreden totdat het weer gelijk stond of zelfs een voorsprong werd behaald. Iedereen deed zijn uiterste best. Het was een fantastisch schouwspel.
  Na de wedstrijden was het tijd voor de befaamde shoot-outs. Dit is een één op één duel met de keeper. Er mogen acties gemaakt worden om de keeper voorbij te spelen en te scoren. Tegelijkertijd mag de keeper uit zijn doel komen om het de schietende partij moeilijk te maken. Ook hier was het een spektakel. Ongelooflijke reddingen en prachtige goals. Er werd zelfs een lob gemaakt over de keeper als een ware Panenka.

  Het plezier spatte eraf vandaag en het weer heeft zich goed aangepast aan deze sfeer aan. Tot slot was er voor iedereen nog een zakje speculaas lekkers in de vorm van een smoeltje. Dit paste naadloos bij de lachende gezichten die er vandaag op het veld te zien waren.

  Fijn (Sinterklaas)weekend!
  Guido