• De afgelopen week kwamen er diverse brieven binnen van ouders over de terminologie van het vorige verslag. Vandaar de volgende begrippenlijst, zodat onderstaande ook beter tot zijn recht komt. ‘Huisje klein - Huisje groot’ blijkt een met wiskundig opgezette precisie afgemeten voetbalopstelling te zijn, waarbij de spelers op elke hoek of punt van het denkbeeldige huisje staan. Bij het commando ‘huisje klein’ wordt de tegenstander ingesloten en bij ‘groot’ is er ruimte om aan te vallen.

    Deze formatie blijkt uitermate effectief om een degelijk spel neer te zette, zelfs met de gure wind deze morgen vanuit het westen. Vandaag was dit in combinatie met de nieuwe wedstijdvariant Twin Games: in gedeelde teams tegen andere teams spelen in wedstrijden van 18 minuten.

    De uiterste zorgvuldigheid van de teamsamenstellingen werd vermoedelijk al direct teniet gedaan door de aanwezigheid van de Sint en het schoenzetritueel. De combinatie van Twin Games en het zetten van een schoen bleek namelijk een perfecte mix om de energie en het suikergehalte in jo6-8 aan te wakkeren. Nadat mijn zoontje Freek vanochtend al om 6:15 uur zijn chocoladeletter had opgegeten zette hij hyperactief en vol passie de aanval in op de jo8-4B. De 1-0 was mede aan de Sint danken.

    Jo8-6A en jo8-6B trokken vervolgens op nauw afgezette veldjes verder ten strijde, terwijl de trainers genoten van hun met enige moeite gezette espresso uit het haperende koffieapparaat van RCL. Wat ook enorm hielp waren de nieuwe schoenen van Job waardoor met 7-5 gewonnen werd van 4A. De doelpuntenmachines Revathi, Karst en Lina raasden vervolgens verder over het kunstgras en lieten na afloop in doodse stilte een 12-2 doen knipperen op het verlichte scorenbord. Zoë, Ousuke en Evi waren weer gefocust als vanouds: scherp, volhardend, goede techniek en met veel humor.

    Vanaf de lijn hebben de begeleiders genoten van het spel waarin met heel veel plezier is gevoetbald. De Shoot-outs aan het einde (heeft niks met voice of Holland te maken, ik wacht de brieven af) waren een waardige afsluiting van een mooie frisse zaterdag. Fijn weekend allemaal!

    Maarten