• Bijna het einde van het seizoen, een mooi moment om terug te kijken op wat er het afgelopen voetbaljaar allemaal gebeurt en gedaan is op RCL. En dat is veel goeds.

  Aan het begin van dit seizoen heb ik in een interview aangegeven wat wij als uitdagingen zien voor het komende jaar. Toen heb ik het gehad over het vrijwilligers probleem (een tekort) en dat we een hoofdsponsor zoeken. Nu, een paar maanden later, zie ik dat wij als club goede stappen hebben gezet.

  Het zijn vooral de vele vrijwilligers die nog steeds met volle inzet zorgen dat deze club goed draait. Een flink aantal vacatures zijn ingevuld. Er zijn goede voorbeelden van de vele initiatieven: we hebben vrijwilligers die een mooie en leuke meidendag hebben georganiseerd, we hebben een heel leuk Kiddlington bezoek achter de rug door enthousiaste vrijwilligers georganiseerd en we zien al een leuk E-kamp en voetbalstart aan de horizon liggen. En dan heb ik het nog niet eens over alle vrijwilligers die week in week uit er voor zorgen dat iedereen zijn of haar favoriete sport kan uitoefenen op zijn of haar niveau! Ook is het ons gelukt twee vacatures in het bestuur weer op te vullen: Ymte Hoeksma heeft zich kandidaat gesteld als commercieel bestuurslid en Rob Hofman gaat, en dit allemaal natuurlijk alleen als de A.L.V. daarmee instemt, Mandy opvolgen als secretaris. Graag zouden wij nog een bestuurslid verenigingszaken verwelkomen dus beschouw dit ook meteen als een open oproep je te melden als je dat leuk lijkt! En het is ook leuk, wat de beslissing voor de talloze belangstellenden om zich aan te melden makkelijker maakt ;-).
  We zijn er nog niet en blijven altijd zoeken naar vrijwilligers.

  Ook commercieel worden goede stappen gemaakt. Er zijn veel nieuwe en goede contacten gelegd en hebben nieuwe vrijwilligers de weg naar de sponsorcommissie gevonden. Met deze mensen aan boord zal net vinden van een hoofdsponsor ook gaan lukken!

  Het belangrijkste dat opvalt is dat we een heel mooi jaar hebben. En dat mooie jaar kan ook nog extra sportieve beloning krijgen. Onze Vrouwen 1 heeft zich geplaatst voor de nacompetitie en krijgt dus de kans promotie af te dwingen. En hoewel je altijd moet oppassen met huiden en beren ziet het er ook heel goed uit voor zowel onze Heren 1 als onze Heren 2, die allebei op het punt staan een periodetitel te veroveren en in dat geval ook een kans gaan krijgen promotie af te dwingen.
  Bij onze sportieve hoogtepunten mag natuurlijk een felicitatie aan onze kampioenen (met al die jeugdfases zijn dat er wel een stel!) niet ontbreken. Eén team wil ik er uithalen: de JO17-2 heeft de bekerfinale gehaald. Een bijzonder resultaat; het is immers erg lastig de finale te halen. 1 Juni staat in de agenda als de datum dat ze deze willen gaan winnen!

  Tot slot: als je op een zaterdag op de club rondloopt en ziet met hoeveel plezier iedereen (van jong tot oud) meedoet en met welke inzet er gespeeld en begeleid en gesupporterd wordt kan je daar alleen maar blij van worden. We zijn weer een jaar dichter bij ons 100 jarige bestaan gekomen. Hopelijk kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat we ook in de tijd daarnaar toe onze mooie club voor iedereen een warm thuis is en blijft!