• Het complex van Meerburg zat compleet volgeboekt voor zaterdag 2 oktober. Normaal wordt er dan uitgeweken naar de zondag, maar voetballen op 3 oktober is natuurlijk uit den boze. Of RCL JO19-2 dan maar op vrijdagavond wilde komen voetballen was het verzoek. Zodoende verzamelden deze vrijdag de fitte spelers van de JO19-2 plus twee invallers uit de JO19-3 zich op het kletsnatte en winderige complex van Meerburg aan de overkant van de Rijn. De meegekomen fans constateerden tevreden dat de wedstrijd op veld 1 gespeeld zou worden zodat ze hoog en bovenal droog op de tribune plaats konden nemen.

  RCL begon aan de wedstrijd met Meshaal natuurlijk op het doel, de verdediging bestond van links naar rechts uit Yannick, Tim, Jaïr en Simon, het middenveld werd gevormd door Rishendel, Dimas en Robbie terwijl het aanvallende gevaar moest komen van Jayden, Kjell en Levi. Gent was de eerste vlaggenist van de avond. Leuk detail: naast de nodige klasgenoten, vrienden en vage bekenden speelde ook Björn, vorig jaar nog middenvelder in het team van RCL bij de tegenstander van vanavond.

  Gelijk aan het beeld van de vorige wedstrijden begon RCL een beetje schuchter aan de wedstrijd. Het wat fysieker spelende Meerburg viel aan terwijl RCL veel onnodig balverlies leed door slordigheden in de passing. Het duurde echt wel een paar minuten voordat RCL voor het eerst een beetje dreigend werd. Een hoekschop van Jayden belandde bij Rishendel maar die zag zijn schot geblokkeerd worden. De keeper wist even later een schotje van Dimas over de lat heen te werken ten koste van een nieuwe hoekschop. Deze hard genomen tweede corner in de 5e minuut kwam halfhoog bij de keeper terecht, die de gloeiendhete bal losliet en even grabbelde. Jaïr was er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te tikken: 0-1.

  Het was inmiddels vrijwel opgehouden met regenen, al was het soppende kunstgras nog steeds drijfnat en spekglad. Na de openingstreffer kroop RCL definitief uit z’n schulp, al bleef het spelbeeld zeer onrustig. Beide teams kwamen niet veel verder dan hotseknotsbegonia voetbal, waarbij de wind makkelijk vat kreeg op de hoge ballen en lange halen. Uit één zo’n opportunistische Meerburg aanval viel de gelijkmaker. Van hun linkervleugel werd de bal blind naar rechtsvoor geknald waarbij de bal doorschoot op het natte veld. De linkerflank van RCL verkeek zich volledig op de situatie en bood de aanvaller nauwelijks weerstand bij het binnenschieten van de bal.

  Er ontspon zich een ronduit rommelige fase in de wedstrijd, naast een overdosis aan lange ballen zagen de toeschouwerts veel slordigheden aan beide zijden en het daarmee gepaard gaande balverlies. Uit één van de toevalsaanvallen kon Kjell alleen op de keeper afstormen, hij wist de kans echter niet te verzilveren. Pas na de eerste wisselronde kwam er, in ieder geval bij het rood-witte team, een beetje meer lijn in het spel. Daardoor viel er voor de toeschouwers in ieder geval wat meer te beleven. Zo probeerde Gent Dimas over rechts te lanceren maar de bal kwam net iets te wijd, waardoor het schot uit een zeer moeilijke hoek ongevaarlijk was. Een goede lage voorzet van Joran werd door iedereen gemist, zelfs het uitschuifbeen van Kjell kwam voor het lege doel een fractie te laat. En even later leidde uitstekend gezamenlijk druk zetten tot een nieuwe kans voor spits Kjell, die zijn schot rakelings voorlangs zag gaan.

  Het bleek een voorschot op een fase waarin RCL langzaam maar zeker de bovenliggende partij werd. Gent legde de halve Meerburg verdediging in de luren maar de keeper bracht ternauwernood redding op zijn schot. Uit een hoekschop van links kwam de afgeslagen bal rechts van het Meerburg doel uit bij Dimas. Opnieuw werd een hard schot met wat gegrabbel en geluk onschadelijk gemaakt. Dat RCL dan toch weer op voorsprong zou komen paste dan ook wel in het spelbeeld. Sterker nog, het was vlak voor de rust de eerste écht goede RCL aanval van de wedstrijd die tot de goal zouden leiden. Een hoekschop van RCL werd onschadelijk gemaakt en de vuurpijl kwam helemaal bij Meshaal terecht. De RCL keeper speelde de bal op Levi, die nog op rechts liep na het nemen van de hoekschop en Dimas aanspeelde. Er volgde een prima pass op Kjell die op curieuze wijze, het leek uit de verte wel achter zijn standbeen langs te gaan, de verdedigers te slim af was en de bal koel binnen werkte: 1-2.

  Na rust begon RCL fel en geconcentreerd aan de tweede helft. Een eerste aanval over rechts begon achterin bij Bilal maar de voorzet van Dimas die daaruit volgde werd nog niet helemaal goed op waarde geschat. Kort daarna kreeg RCL twee hoekschoppen van rechts. De tweede door Levi genomen hoekschop belandde midden voor het doel bij Jayden. Zijn eerste inzet van vlak voor de doellijn belandde via de lat en keeper (de volgorde kon ook gerust andersom zijn geweest) opnieuw voor zijn voeten waarna hij het beslissende tikje gaf: 1-3!

  RCL was ‘on fire’ en speelde aanmerkelijk beter, energieker en vooral scherper dan de eerste helft. De wind in de rug bleek een belangrijke factor. Niet eens zozeer voor het spel van RCL zelf, maar het haalde de angel uit het belangrijkste wapen van Meerburg, de lange bal achter de verdediging. Daardoor kon RCL vrijer spelen, wist vrijwel elke diepe bal in de verdediging te onderscheppen om van daaruit op te gaan bouwen aan een nieuwe aanval. Een zo'n razendsnelle aanval begon bij Gent die Dimas lanceerde. Diens harde schot kon nog net worden gered door de keeper, maar die bleef even later het antwoord schuldig op een goed gemikte boogbal van Jayden. RCL zette de tegenstander zeer hoog vast en joeg fanatiek op de bal. De verdediging was in paniek wat leidde tot een balverovering van Yannick, die net buiten het strafschopgebied goed doorzette en Jayden aanspeelde. Er volgde een boogbal die precies onder de lat maar boven de uitgestrekte armen van de keeper in het net landde: 1-4. Met de voortdurend prima inschuivende Jaïr als extra man op het middenveld maakten de rood-witten goed gebruik van het gecreëerde overtal en RCL blééf de tegenstander fanatiek hoog op de eigen helft vast zetten. De rushes van backs Floris en Bilal zorgden voor nog meer druk naar voren. Meerburg hapte kortweg naar adem. In een tijdbestek van luttele minuten werd het net een aantal maal gevonden. De 1-5 viel opnieuw uit een hoekschop, een unicum deze wedstrijd, al die doelpunten uit corners. Deze keer was het Gent die een door Levi genomen hoekschop eenvoudig kon binnenkoppen. En het kon niet op, want binnen een paar minuten was daar weer een uitstekende RCL aanval die centraal achterin bij Roy begon. Roy speelde Gent aan, die zag dat Kjell slim bij zijn bewakers was weggeslopen en met een afgemeten pass Kjell werkelijk alle tijd en ruimte bood om een hoek uit te zoeken. En direct na dit doelpunt, uw verslaggever was nog druk met het maken van aantekeningen over het vorige doelpunt, schoot Kjell zomaar zijn volgende goal binnen voor de 1-7.

  Toch hielde de Meerburg keeper zeker ook nog wel wat ballen tegen, hij redde bijvoorbeeld bekwaam op een schot van Gent in de verre hoek. Een hard schot van Levi caramboleerde via een Meerburg-been over de ballenvanger en landde met een doffe klap op een auto op de parkeerplaats achter het doel. Naar later zou blijken sneuvelde de voorruit van de Tesla van de vader van Björn bij deze onbedoelde voltreffer. Op het veld was RCL heer en meester, wat hier en daar tot wat overmoed leidde, maar zeker ook tot meer doelpunten. Na een goede actie van Dimas op de achterlijn legde hij de bal terug naar Gent, die beheerst in het uiterste hoekje de 1-8 binnenschoot. Even later gevolgd door een knappe solo van diezelfde Gent, die de hele verdediging ondanks de dikke donkergrijze bewolking sterretjes liet zien, waarna het buiten bereik van de keeper binnen tikken een eitje was.

  Ietwat overmoedig liet de RCL-verdediging aan het einde van de wedstrijd de organisatie teveel los waardoor Meerburg zowaar weer gevaarlijk kon worden. Eenmaal kon Jaïr, als laatste vlaggenist van dienst, nog buitenspel constateren maar even later leek het bij RCL achterin wel even op een Cruijffiaanse geitenkaas. Het team had geluk dat één van de Meerburg aanvallers de paal raakte, waarna Meshaal de terugkomende bal makkelijk kon oppakken. Toch was het even later raak voor de Rijndijkers, ze wisten de 2-9 te scoren. Namens RCL was Tim als laatste nog dichtbij een doelpunt, maar hij kopte de bal na een hoekschop voorlangs.

  Zo bleef de eindstand steken op 2-9. Een monsteroverwinning voor RCL JO19-2, na een ijzersterke tweede helft waarin de tegenstander met goed, en bij vlagen uitstekend, spel bij de strot werd gegrepen en stuk werd gespeeld. Als een team werd de strijd aangegaan op het spekgladde veld. De mouwen werden opgestroopt en de duels werden energiek en fel aangegaan, gaatjes werden dichtgelopen en foutjes weggepoetst. Dat was mooi om te zien vanaf de zijlijn. Goed gedaan mannen! Hartelijk dank ook aan de invallers, Yannick en Robbie.

  Volgende week een thuiswedstrijd tegen Oegstgeest. Vorige week verloren ze nipt van SJZ, dus het kon zo maar weer eens een interessante wedstrijd worden. Tot zaterdag!

  Arjen