• Na het spektakel van RCL 17-4 in de bekerronde tegen Lugdunum was het tijd voor de eerste competitie ronde. Op zaterdag 19 september ging ik vol verwachting richting RCL sportpark de Bloemerd. Maar daar aangekomen werd er verteld dat de wedstrijd tegen Foreholte 17-5 was afgelast wegens corona perikelen. Erg jammer want ik had zin in een leuke pot voetbal. Hoe vaak zal het corona virus ons dit seizoen nog dwars zitten ?

  Omdat het duel op 19 september tegen Foreholte 17-5 niet doorging startte de competitie pas uit tegen Noordwijk JO17- 3. Op zaterdag 26 september....... helaas ook deze wedstrijd kwam te vervallen!! Dus nu maar afwachten of zaterdag 3 oktober wel door kan gaan. Dan speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Alphense Boys JO17-3.

  Op vrijdagavond 2 oktober ging de app van voetbal.nl weer af. Ik dacht nog alsjeblieft niet de JO17-4. Jaja toch weer geen wedstrijd. Wat een ellende. Gaat de competitie dan nooit beginnen!

  Yes, op een regenachtige zaterdagmiddag, 10 oktober, was het echt zover. De eerste competitie wedstrijd van de JO 17-4. Maar het vervelende nieuws was dat ik niet kon kijken omdat publiek niet welkom is op sportpark de Bloemerd.

  Zoals een goed reporter heb ik natuurlijk een bron binnen het team. Dankzij X heb ik toch een leuk wedstrijd verslag gekregen.

  Op sportpark de Bloemerd begon de ploeg met de warming up in de stromende regen. De warming up was rommelig omdat er nog een wedstrijd bezig was op veld 3. De ploeg had lang gewacht op deze wedstrijd. De 17-4 had nog steeds niet alle spelers tot hun beschikking. Lars heeft last van zijn mediale band (knie) en Milan kampt met een hardnekkige hamstring blessure. Gelukkig was Jan weer terug binnen de ploeg. Maar ook was er hulp ingeschakeld. Jaïr was ingevlogen om de 13 van de JO17-4 te versterken. Thx Jaïr je was echt nodig.

  Om even 15:35 uur werd er afgetrapt. Omdat El Capitán Orestis de tos had gewonnen bracht spits Michael de bal aan het rollen.

  Even aftasten van de tegenstander was er niet bij, want snel ging het gas erop bij RCL. De eerste kans volgde al na 2 minuten. Mika had een schotkans maar trof geen doel. RCL had het spel in handen want via een strakke voorzet van Rens kon Fer intikken maar die verzuimde dat te doen. Je voelde dat een snelle goal er in zat. Maar na de derde kans wederom Fer (op de keeper) kwam SJZ JO17-2 beter in de wedstrijd. Met name de spits hield de verdediging continu bezig, want hij kon door lopen omdat Jan en Orestis de bal miste. Gelukkig was het de snelle Vincent die te hulp schoot en deze aanval neutraliseerde. En dat was niet de laatste keer dat Vincent redding moest brengen. De wedstrijd was wat meer in evenwicht en beide ploegen kregen wat kansjes. Maar na 30 minuten spelen was het Vincent die snel de inworp nam en Mika weg stuurde. Mika kon meters maken op het middenveld en vond in de combinatie Nick. En Nick besloot om op zijn Nicks de bal op het doel te schieten. Schot Nick en die bal ploft over de keeper en Goaaaal. Het was toch wel de terechte voorsprong. SJZ trapte af maar deed dat heel slordig waardoor Jasper de bal afpakte en in leverde bij Mika. Die stuurde snel met een slim balletje door het midden Rens weg. Rens kon alleen op de keeper af en de 2 -0 binnen schieten maar helaas dat verzuimde hij. De paal stond in de weg.

  In de pauze was het gelukkig even droog waardoor er goed gesproken werd met elkaar. Iedereen stond weer op scherp.

  In de tweede helft begon RCL toch erg slordig. Het leek wel of de benen vol zaten want SJZ was beter en kreeg ook snel een grote kans. Maar Dennis stond goed en plukte die bal uit de lucht, lekker Dennis. Dat was een belangrijk moment. RCL werd weer wakker maar had moeite het spel. De ploeg bleef gelukkig wel wel de aanval zoeken daar waar dat kon. Mede daar door was er een vlotte combinatie van de broertjes Maarten en Jasper en kwam Jasper tot een schot die corner werd getikt. Jasper achter de bal en hij bracht de bal strak in. Die viel voor de voeten van Orestis en die schoot de bal tegen de touwen 2 – 0 Goaaaal. Dat was wel erg lekker en noodzakelijk want het spel van RCL werd alleen maar slechter. Er zat geen gang in, combinaties liepen niet lekker, ballen werden verkeerd ingespeeld, niet mee lopen met de tegenstander, er werden geen duels gewonnen enz. SJZ voelde dat het niet liep bij RCL en ging volop de aanval zoeken. Middenvelders Yannick, Thijmen en Jasper hadden het zwaar en werden overlopen. Daar door stonden Vincent, Jaïr, Jan en Maarten vol onder druk. Die druk werd toch te veel want in een mooie aanval kon SJZ de 2 - 1 binnen tikken. Met nog zo'n 25 minuten te gaan was het nu aan RCL om spierballen te tonen. Maar de volgende tegenslag was al onderweg want 5 minuten later werd Fer geprovoceerd door de grensrechter van SJZ. Die riep de scheidsrechter erbij. Omdat Fer bleef vragen wat hij gezegd zou hebben en de scheidsrechter daar niet van gediend was kreeg hij geel. Met veel bombarie ging Fer het veld uit en daarom kreeg hij direct een tweede gele kaart dus ROOD. Ook beide coaches Ron en Imre begrepen hier niets van. Ook niet na uitleg van de scheids, want een grensrechter behoort zich niet te bemoeien met de spelers en zeker niet te provoceren. Lekker dus met 10 man verder. De opstelling werd direct omgegooid naar 4.4.1. en de messen werden geslepen. RCL ging slim lange ballen op Rens te spelen. Die zorgde ervoor dat de ploeg onder de druk uit kon komen. Dat alles ging met veel rennen, beuken en nuttige overtredingen. Op die ene na Rens! Rens liep even wat te hard door op de keeper van SJZ die even moest bijkomen. Alles om die 2 - 1 eruit te slepen. In de stromende regen/hagel was het veel tegenhouden en tijd te pakken daar waar het kon. Alles was nu geoorloofd. Het was eigenlijk geen wedstrijd meer. Ook coach Ron ging mee in het breken van het ritme van SJZ door om de 4 minuten wissels te doen. Wat goed was om te zien/horen was dat de geblesseerde spelers en de diverse wissels achter de ploeg ging staan door ze aan te blijven moedigen. De ploeg pakte zelf ook professioneel de nodige tijd (eindelijk). En het was succesvol want SJZ ging mopperen en het ritme brak.

  Vervelend incident was dat Michael de wedstrijd niet kon afmaken. Hij kreeg van dichtbij keihard een bal in zijn gezicht, met veel bloed moest hij zich laten wisselen. Er was een tand los gekomen van zijn beugel en naar achter geschoten.

  De 10 van RCL hielden het vol en sleepte de overwinning binnen! 3 punten in de pocket, klasse boys. Volgende week een inhaal uitwedstrijd bij Noordwijk.

  De 12de man