• Na vorige week de eerste zege van het seizoen over de streep te hebben getrokken in de wedstrijd tegen SJC, stond deze zaterdag een wedstrijd op de kalender tegen een oude bekende. Teylingen, vorig seizoen kampioen geworden in een rechtstreeks duel met runner-up RCL, pakte toen in beide wedstrijden de winst met een uiterst defensieve maar zeer efficiënte tactiek. Het beloofde dus ook vandaag weer een flinke 'clash' te worden. Gelukkig waren de personele besognes van vorige week verleden tijd, RCL JO19-1 was vandaag weer helemaal compleet. Op deze herfstachtige zaterdagmiddag begonnen 15 spelers aan de warming-up.

  Na de aftrap ontspon zich een gelijk opgaand voetbalgevecht, waarin beide teams elkaar geen duimbreed toe wilden geven. In tegenstelling tot de wedstrijden van vorig seizoen wist RCL zich nu zeker wel een aantal mooie kansen bij elkaar te voetballen. Het team leunde opnieuw wat achterover en probeerde gebruik te maken van de ruimte achter de rood-zwarte verdediging. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de rappe Kjell, na een leep balletje in de diepte van Jayden. Helaas bleek de keeper tot tweemaal toe een te grote sta in de weg. Het leidde uiteindelijk slechts tot een hoekschop. Het spel golfde heen en weer, RCL wist zich in een wat rommelige wedstrijd, met veel balverlies aan beide zijden, een aantal aardige kansen bij elkaar te voetballen - zonder zelf nou echt veel weg te geven. Het verzilveren van de kansen en mogelijkheden zou voor de thuisploeg hét grote obstakel worden deze wedstrijd.

  Meshaal wist knap een tweetal vreemde schoten tegen te houden, waaronder een mislukte voorzet die in de verre kruising dreigde binnen te draaien. De RCL-fans zagen een kopbal van Sem uit een hoekschop, die net overging, een uitbraak waarbij Kjell vergat te schieten maar in plaats daarvan nét een keer te veel de bal vrij probeerde te kappen en een grote kans voor Sander, die zelf een verdediger de bal ontfutselde maar vervolgens wat te gehaast schoot. Voor Teylingen zagen we een enorme kans uit een goed uitgespeelde aanval, waarbij de bal maar net naast het doel verdween. De laatste minuten van de eerste helft waren uiterst rommelig en op het randje, met veel fysieke duels, tackles en slidings. Beide teams kletsten er vol op maar vergaten een beetje te voetballen.

  Na de rust waren Kjell en Sander vrijwel direct samen uiterst gevaarlijk, een verdediger van Teylingen redde de situatie door de bal rakelings langs de eigen kruising te punteren. Even later kreeg Jayden een enorme kans toen na een hoekschop de afgeslagen bal via veel schijven opnieuw voor het doel werd gebracht en zomaar voor zijn voeten viel. Het wat laconiek ogende schot ging over het doel. En even later was ook een scherpe voorzet vanaf rechts van Kjell niet aan Jayden besteed, de scherpte voor het doel was vandaag bij alle RCL-aanvallers ver te zoeken.

  En als je de kansen zélf niet maakt... RCL kwam geleidelijk aan wat onder druk te staan en achterin werd het tegen de makkelijk combinerende Sassenheimers soms tóch wat penibel. Zo haalde Dimas na een hoekschop de bal van de doellijn en moesten Sem en Jaïr nogal eens opruiming houden. Een poging tot een afstandsschot eindigde op een arm in een rood-wit shirt, Meshaal was kansloos op de penalty: 0-1.

  RCL stelde alleen twee haastige schoten over het doel tegenover de achterstand, nam weer meer risico en kreeg het deksel op de neus. Uit een counter kon bij de tweede paal de bal binnen gerost worden: 0-2. RCL zette met de moed der wanhoop aan, ging zelfs 3-4-3 spelen waarbij ook beide backs, Floris en Bilal, met rushes gevaar probeerden te stichten. Een schot van Simon uit een goede combinatie met Kjell en Sander ging via de buitenkant van de paal naast: de bal leek er maar niet in te willen. Ook Sander, die zichzelf na een slim passje van Kjell goed vrij wist te kappen en oog in oog kwam met de keeper, kreeg de bal maar niet in het doel. Tussendoor was Teylingen, met de RCL-verdediging die 1 tegen 1 speelde, vaak gevaarlijk in snelle counters. We zagen onder andere de bal eens rakelings langs de paal gaan. Vlak voor tijd wist RCL dan eindelijk te scoren, een van net buiten het strafschopgebied tegendraads ingeschoten rollertje van Jayden was de keeper te machtig: 1-2.

  In de resterende minuten had RCL veel haast, maar het lukte niet om een tweede treffer achter de keeper te schieten. Zo ging opnieuw een wedstrijd tegen een effectiever Teylingen eigenlijk wat onnodig verloren. Jammer, maar helaas. RCL zakte hierdoor van de eerste naar de derde plaats in de stand van de bekerpoule. En dat heeft dan toch ook weer zo z'n voordelen voor wat betreft de indeling in de eerste competitiepoule in de herfst...

  Volgende week de laatste bekerwedstrijd, uit tegen koploper Oegstgeest. Die wonnen vandaag met 3-5 van Ter Leede, dat gaat dus opnieuw een lastig en ongetwijfeld spannend potje worden. Hopelijk zijn de vandaag ontstane pijntjes en blessures dan weer verleden tijd, want we zullen iedereen weer nodig hebben. Tot zaterdag,

  Arjen