•               

 • Het Walking Football-toernooi van de RCL-oldstars heeft meer dan 4.000,- euro opgeleverd voor Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij. De organisatie kijkt dan ook terug op een geweldige dag: "Het weer was goed, het is goed gegaan met de coronaregels en zelfs de scheidsrechters hebben het goed gedaan", aldus een meer dan tevreden organisator Rob van der Groen.

  Feijs van Dam-toernooi

  RCL-jeugdlid Feijs van Dam was de aanleiding om dit bijzondere benefiettoernooi in de Leiderdorpse Bloemerd te organiseren. Bij Feijs werd een jaar geleden kanker vastgesteld. De RCL-oldstars wilden graag iets voor hem en zijn lotgenoten doen en zo werd het plan voor het Feijs van Dam-toernooi, zoals de wedstrijd officieel genoemd wordt, geboren.

  Na 5,5 maand van behandeling op behandeling kwam voor Feijs afgelopen februari het goede nieuws: kankervrij. Inmiddels voelt hij zich weer goed en kon hij samen met oud-international Wim Rijsbergen de openingshandeling van het naar hem vernoemde toernooi verrichten.

  Coronamaatregelen

  De organisatie heeft veel werk gestoken in het coronaprotocol van het toernooi. "Iedereen heeft goed geluisterd," vertelt een tevreden organisator Van der Groen. Nu zowel de opbrengst als het naleven van de gezondheidsmaatregelen positief stemmen, lijkt een tweede editie in het voorjaar van 2021 een zekerheid. "De deelnemers van Oranje Boven, Oldstars SEV en MOS Barneveld willen allemaal terugkomen," zo besluit Van der Groen.

  Walking Football

  De variant op het bekende balspelletje dat ook tijdens dat volgende toernooi gespeeld wordt, heet Walking Football. Daarbij zijn de spelers over het algemeen al wat op leeftijd, wordt er niet hard gelopen en is het veld kleiner.