• RCL MINI LEAGUE

  Leeftijden
  Lid worden bij Voetbalvereniging RCL kan al vanaf 4 jaar. Op die leeftijd val je onder de Kabouters en wordt op de woensdag alleen nog getraind onder leiding van twee trainers (ouders). Pas vanaf 5 jaar worden er ook wedstrijden gespeeld.

  De kinderen van 5 en 6 jaar vallen onder de JO7-categorie en starten in de RCL Mini-league. De 7-jarigen schuiven door naar de Jeugd Onder 8 (JO8)-categorie, er worden dan al echte KNVB thuis- en uitwedstrijden in competitieverband gespeeld.

  Inschrijving
  Elk jaar melden zich weer nieuwe voetbaltalenten aan in de leeftijd van 4-8 jaar. Uiteraard kunnen kinderen zich tijdens het seizoen nog steeds opgeven. Klik hier voor de juiste pagina met alle informatie hoe je je moet aanmelden.

  Kom gerust eens naar een woensdagtraining voor een eerste kennismaking met voetbal bij onze club. Proeftrainingen zijn altijd mogelijk. Wij staan klaar voor uw kind en u!

  Tijden en locatie:

  • Woensdagmiddag wordt door de JO7 getraind van 13.45 tot 14.45 uur. Het merendeel van de JO9-categorie traint van 15.00 tot 16.00 uur. Trainingen vinden plaats op veld 4 (kunstgras)
  • Op zaterdag zijn er RCL Mini-league wedstrijden. Aanvang om 09.30 uur (09.15 uur aanwezig!). We zijn om ca. 10.30 uur klaar. We hebben dan een wedstrijd van ca. twee keer 20 minuten, een penalty en een limonadepauze achter de rug. Op tijd aanwezig zijn is heel belangrijk! Het is lastig om de kinderen nog in te passen als we al bezig zijn! (De aanvangstijden en veldindeling van de JO9-categorie zijn variabel en worden iedere week door de KNVB bepaald, maar vinden vrijwel altijd op zaterdagochtend plaats. Er is een app en een site beschikbaar om dit in de gaten te houden)
  • In het winterseizoen wordt er gewoon doorgespeeld (behalve in de kerstvakantie).

   


  Kleding
   en Teamindeling:

  • De kleding voor de RCL Mini-league wordt beschikbaar gesteld door de club. Uw kind krijgt voor het hele seizoen een shirt, een broek en sokken in bruikleen. Deze wordt verstrekt door de vereniging. U kunt het tenue mee naar huis nemen gedurende het seizoen. Ook kunt u met alle ouders afspreken dat de kleding centraal, bijvoorbeeld door enkele wasmoeders, gewassen wordt. Bij het overgaan naar de JO8-categorie dient het tenue te worden ingeleverd bij de club. De wedstrijdkleding van RCL voor de JO8-categorie is verkrijgbaar bij Sport2000 Winkelhof in Leiderdorp.
  • Als er ouders met een eigen bedrijf zijn die de kleding van de Mini-league willen sponsoren, graag contact opnemen met de coördinator van de JO7. Zij zal u weer in contact brengen met de RCL sponsorcommissie.
  • De kinderen in de RCL Mini-league spelen ongeveer 8 weken in hetzelfde team, daarna wisselen de samenstellingen van de ploegen weer. We hebben onder andere wekelijks Barcelona, Inter Milan, Celtic en Paris Saint-Germain als gast op sportpark de Bloemerd. 

  Vrijwilligers
  Geen vereniging kan bestaan zonder vrijwilligers, zo ook RCL. Gelukkig hebben we veel betrokken vrijwilligers, maar een helpende hand blijft noodzakelijk! Dit geldt ook voor de RCL Mini-league. Van alle ouders verwachten we dan ook enige betrokkenheid.

   

  Elk team heeft een leider nodig. Van één van de leiders verwachten we dat die de wedstrijd fluit. Geen spannende dingen maar met een klein beetje spelregelkennis en eventueel wat hulp gaat dat zeker lukken.

  In de commissiekamer moet de limonade voor de pauze gehaald worden. Eén of twee ouders nemen dit op zich. Verder moeten de doelen en petjes van de veldafscheiding na afloop zo snel mogelijk opgeruimd worden. Vele handen maken licht werk!

  Weet u nu al dat u leider wilt worden van het team waar uw zoon/dochter in komt, dan kunt u zich aanmelden via info@rcl.nl 

  Vergeet ook de opa's en oma's en uw bekenden niet, hulp is altijd welkom!