• Wil je als meid op voetbal? Bij RCL moet je zijn!

   

  Eric Kramer trainer/teammanager MO13-1 aan het woord: 

  Bij RCL vinden meiden gezelligheid en voetballen ze in een veilige omgeving met veel plezier. Speelsters voelen zich verbonden aan de club om in een veilige omgeving met nog meer plezier nog beter te leren voetballen. Dit is toevallig nou ook mijn visie op het meidenvoetbal! 

  Even voorstellen maar; Ik heb zelf twee dochters die voetballen en ben ook daardoor nu ruim 10 jaar actief binnen een meiden-en vrouwenafdeling. Zelf heb ik vroeger ooit de hele jeugd bij RCL doorlopen en ook nog bij de senioren gevoetbald. Op dit moment train en coach ik de MO13-1 en wordt daarin goed ondersteund o.a. door een moeder die vroeger zelf in Vrouwen 1 bij RCL heeft gevoetbald. Mijn oudste dochter heeft 2 jaar wekelijks getraind bij een voetbalacademie en daardoor heb ik veel gezien en geleerd. Ik heb daarop zelf cursussen gevolgd m.b.t. techniektraining en recent een KNVB opleiding. Ik heb daarnaast veel geleerd van een oud ADO-meidentrainer, die mij afgelopen zomer ook heeft geholpen bij RCL in de vorm van train-de trainer. 

  De meidenafdeling trekt mij omdat daar voor RCL grote kansen liggen om zich binnen de regio sterk te positioneren. Wat daarbij voor de jongens geldt, moet m.i. ook voor meiden gelden; Recreatief voetballend de sport leren en er moet tevens aanbod zijn voor ambitieuze meiden om je talenten maximaal te kunnen ontwikkelen bij een club. Ik denk dat veel talentvolle speelsters in de omgeving nog te vaak zoekende zijn naar een club die dat biedt, waar hun eigen club dit niet altijd heeft. Jonge talentvolle meiden zolang mogelijk bij jongens laten voetballen is het uitgangspunt. Maar ook binnen de meidenafdeling moet een speelster zich goed kunnen ontwikkelen middels een kwalitatief goed trainingsaanbod en begeleiding. Meiden met ambitie daardoor op jonge leeftijd al op hoger niveau kunnen laten trainen en voetballen is een prima alternatief en tevens om daarmee meiden ook onderling te kunnen verbinden. Zo hebben we binnen mijn huidige meidenteam al veel aan extra teambuilding gedaan. 

  Ik ben er dan ook heel blij mee dat RCL veel aandacht heeft en ook houdt voor de ontwikkeling en positionering van de meidenafdeling binnen de club. Positioneren, kwaliteit van voetballen en de organisatie versterken elkaar.

  En als de ambitie is om Vrouwen 1 op zo hoog mogelijk niveau te laten spelen, dan moeten we m.i. beginnen bij de onderbouw en vooral intern opleiden, zodat de jonge speelsters van nu er straks voldoende klaar voor zijn om bij de Vrouwenteams aan te kunnen kloppen. Ik wil mij daar komende jaren dan ook graag voor in blijven zetten. 

  Erik Kramer

  Teammanager MO13-1 RCL

 • Erik met Gloire Kalangu (HJO) in gesprek
 • Erik zijn KNVB V1 diploma gehaald