• Het leek een unicum te worden, voor het eerst dit seizoen zou – toch nog onverwachts – de JO19-2 helemaal compleet zijn. Alle 16 spelers aanwezig! Tot Roy zich afmeldde met een fikse verkoudheid, want daar is dezer dagen natuurlijk nog altijd wat mee. Maar goed, met 15 spelers moet je toch een eind kunnen komen, zo dachten we. Nog een unicum: moesten we in het verleden nog wel eens soebatten om een scheids te vinden: nu waren er zelfs twee ingedeeld door RCL. Voor de lieve vrede floten ze allebei een helft (en dat deden ze overigens absoluut prima!). Bijkomend voordeel: zo hadden we nog een professionele vlagger ook. Het moet niet gekker worden… De wedstrijd zou gespeeld gaan worden onder een heerlijk najaarszonnetje, na de overvloedige regen van eerder deze week was het nu perfect voetbalweer.

  RCL begon aan de wedstrijd met Meshaal vanzelfsprekend op doel, en (vlnr) Floris, Tim, Jaïr en Simon als laatste linie. Jayden, Gent en Dimas vormden het middenveld en Levi, Kjell en Joran de aanval. De wedstrijd voor die van de JO19-2 liep behoorlijk uit, dus het duurde voor beide teams lang voordat ze eindelijk, na een hele lange warming-up zónder bal, aan de wedstrijd konden beginnen. Oegstgeest zou daar minder last van blijken te hebben als RCL. Seconden na de aftrap legde een Oegstgeest verdediger een afgemeten lange bal achter de RCL verdediging, de aanvaller kon zomaar op de uitkomende Meshaal af. Die redde in eerste instantie, maar de afvallende bal kon worden opgepikt door een donkerblauw shirt tussen de toekijkende roodwitten en verdween zomaar van een afstandje over de doellijn: 0-1.

  Al binnen enkele minuten bekroop iedereen langs de kant het idee dat dit makkelijk combinerende Oegstgeest, dat zeer sterk aan de bal was, niet hetzelfde team was als het team dat met 7-0 van Meerburg verloor en met 1-4 van Bernardus. Dat bleek ook wel, want er liepen spelers met ASC (…) sokken tussen, en wisselspelers moesten elkaars shirt aantrekken. Bijzonder! Het sterke Oegstgeest leek spelers uit een hoger team te hebben ingeleend, viel aan en zette het slordig spelende RCL flink onder druk. De thuisploeg wist zich met name nauwelijks raad met de voortdurende positiewisselingen van de balvaardige middenvelders, die elkaar blindelings wisten te vinden. Meshaal verrichte een prima redding op een afstandschot, maar ondanks dat echt grote kansen uitbleven had RCL weinig in te brengen. Redelijk tegen de verhoudingen in wist RCL uit een counter, de eerste goedlopende aanval van de dag, iets terug te doen. Levi zette hoog op het middenveld druk, veroverde de bal in de middencirkel en speelde Kjell aan. Die legde de bal weer terug op de inlopende Levi en het van de keeper wegdraaiende schot verdween uiterst rechts in het doel: 1-1.

  Blijkbaar was dit wat onverwachte doelpunt precies wat RCL nodig had. Langzaam maar zeker begon het beter te lopen. De combinaties begonnen te lukken, de duels werden aangegaan (en opeens wél gewonnen) en het vertrouwen in eigen kunnen groeide. Het team knokte zich naar een paar hoekschoppen, op een corner van Levi van rechts kopte Jayden op doel. De keeper kon redding brengen en wist even later een schot van Gent centimeters naast te kijken.

  Na de eerste wisselronde zette RCL flink druk op de Oegstgeest verdediging, opnieuw ging een schot van Gent maar centimeters naast. Niet dat de wedstrijd nu eenrichtingsverkeer was, zeker niet. Meshaal wist aan de andere kant van het veld ternauwernood een hard afstandsschot over de lat te boksen. Toch was het nu RCL dat de bovenliggende partij was, en het team kwam dan ook verdiend op voorsprong toen Gent op de rand van het strafschopgebied dreigend opstoomde en de bal op het juiste moment opzij legde. Dimas liet de bal lopen waardoor Joran verrassend vrij kwam en alle tijd had de bal gericht in de lange hoek te schieten: 2-1.

  RCL ging gewoon door met lekker voetballen. Kjell’s lange benen waren centimeters te kort om een voorzet vanaf de rechterkant binnen te glijden. RCL dwong twee hoekschoppen achter elkaar af, uit de tweede kopte Rishendel de bal in de lange hoek maar net voorlangs.

  Na de rust vielen er in korte tijd een aantal RCL spelers uit. En waar de bank voor de wedstrijd zo vol leek werd hij leger en leger. RCL kwam meer en meer onder druk, opnieuw wist Meshaal met een mooie redding de gelijkmaker te voorkomen. Sterker nog, RCL wist de voorsprong uit te breiden, opnieuw na een uitstekende counter. Floris kwam links achterin goed voor zijn man en passte de bal naar Joran rechts bij de middellijn. Joran stak Kjell goed in de diepte weg en na een lange sprint legde Kjell de bal breed naar Jayden. De bal werd door de keeper en een verdediger gemist, maar niet door Jayden die bij de tweede paal de bal eenvoudig kon binnenlopen. 3-1 uit een prima uitgespeelde razendsnelle counter. RCL kreeg zeker kansen op meer, maar het kleine beetje geluk dat nodig was voor de 4-1 ontbrak. Zo liet de keeper de bal weer eens los na een schot van Gent maar liet Kjell zich aftroeven bij het gevecht om de afvallende bal. En even later liet de keeper de nagloeiende bal los na een indraaiende vrije trap van Gent maar was er opnieuw geen RCL-er zo attent de afvallende bal op te pikken. Gent bleef het proberen van een afstandje en ook de derde keer in korte tijd liet de keeper de bal los en liep het goed af voor Oegstgeest, nu ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop van links kopte Gent de bal dan maar net over het doel.

  Oegstgeest kwam op dat moment niet verder dan een ongevaarlijk afstandsschot dat over de ballenvanger zeilde, maar meer en meer begonnen sommige RCL spelers op hun tandvlees te lopen. En dan ging het zeker niet alleen om spelers die al ruim een uur in het veld stonden. RCL werd meer en meer terug gedrongen maar kwam er af en toe nog prima uit. Zo stuurde Bilal Jayden diep met een prima steekbal maar werd diens balletje breed op Kjell net onderschept door een verdediger. Rishendel schoot de afvallende bal uit een corner hard over en daarmee was het gevaar namens RCL wel gedaan. In het RCL doel wist Meshaal tot grote hoogte te stijgen, tot grote verbazing van supporters van beide teams. Er waren benauwde momenten voor het RCL doel, waar het zwaar vermoeide team de tegenstander niet of nauwelijks meer vandaan wist te houden. De verdediging, nu met Tim en Gent centraal en Simon en Floris op de flanken, weigerde te capituleren, maar de ruimten werden steeds groter en konden nauwelijks meer woren belopen door de middenvelders Bilal, Levi en Rishendel. Meshaal bleek echter een rots in de branding en hield het team op de been. Hij pakte harde schoten, tikte een paar gevaarlijke schoten over de lat en deed datzelfde even later, onder gejuich van de RCL fans en ongeloof van die van Oegstgeest, met een bal uit de linker kruising.

  Meshaal moest alleen het antwoord schuldig blijven op het slotakkoord, een wel heel makkelijk gegeven penalty na een “duidelijke schwalbe” (citaat van een Oegstgeest fan naast me). De bal sloeg als een granaat vlak onder de lat binnen, daar was geen houden aan.

  En zo knokte een gehavend – er zat geen fitte wisselspeler meer op de bank - en zwaar vermoeid RCL zich met hangen en wurgen, en vooral met dank aan de uitstekende Meshaal in het doel, naar de winst. De wedstrijd van vandaag was opnieuw maar weer een ongelooflijk spannende pot voetbal, knap gedaan dus! Wel werd duidelijk dat er hier en daar conditioneel nog wel flink wat werk te verzetten is. 

  Deze week speelt het team zowel woensdagavond als zaterdagmiddag een wedstrijd, hopelijk is iedereen dan weer fit genoeg. Eerst staat woensdagavond de kraker annex burenruzie tegen ongeslagen koploper MMO op het programma. Zij wonnen deze zaterdag met 3-0 thuis in Hoogmade van SJZ, terwijl de tegenstander van volgende week zaterdag, Stompwijk, met 4-6 van Bernardus won. Dat worden dus beiden geen makkelijke potjes! Tot woensdag!

  Arjen