• Deze tweede wedstrijd van het seizoen was RCL JO19-1 voor de eerste maal compleet. Tenminste, voor één helft dan. En aangezien in Voorhout de beloofde regen uitbleef en onverwachts werd vervangen door een warm najaarszonnetje zou dat, met de uitputtingsslag van vorige week nog vers in het achterhoofd, opnieuw geen overbodige luxe blijken. Tegenstander Foreholte had vorige week nipt gewonnen van Teylingen (waarvan we natuurlijk nog niet weten of het dezelfde kampioensploeg van vorig seizoen is), maar de verwachting was dus zeker niet dat deze wedstrijd een spreekwoordelijk eitje zou worden.

  RCL begon aan de wedstrijd met de lichtgeblesseerde Meshaal tóch op het doel, Floris, Berkay, Jaïr en Bilal vormden de verdediging, Tom, Sem en Simon het middenveld en Jayden, Kjell en Joran de aanval. Na de aftrap ontspon zich een rommelige pot voetbal, zonder echte kansen aan weerszijden. Beide teams slaagden er nauwelijks in tot combinatievoetbal te komen, de toeschouwers zagen veel lange ballen, afgewisseld met flipperkastvoetbal. Al bij de allereerste RCL aanval werd de toon van vandaag gezet door de Voorhouter vlaggenist. Die vlagde voor buitenspel van Kjell, terwijl deze zeker een meter achter zijn man vandaan kwam en deze z'n hielen liet zien om alleen richting de keeper te stormen. Een Foreholte speler gaf Bilal in een duel een harde klap, en terwijl die laatste even de spreekwoordelijke acht tellen nodig had volgde er tot verbazing van de Leiderdorpse spelers en dug-out geen sanctie, waar een donkergele kaart wel op z'n plek was geweest. Pas in de 22e minuut was er het eerste kansje van de wedstrijd, Foreholte schoot de bal na een kluts voor het RCL-doel net voorlangs. Na de wissels was het direct raak voor RCL. Gent verzond een uitstekende pass op Sander, beiden misschien 30 seconden in het veld, die wat verdedigers op het verkeerde been zette en afdrukte: 0-1. RCL kreeg in vervolg van de eerste helft duidelijk de overhand. Het begon langzaam maar zeker echt goed te lopen, de passing werd zuiverder en de ploeg slaagde er dus veel beter in de bal in de ploeg te houden. Er werd bij vlagen gewoon écht prima gevoetbald. 

  Even na zijn openingsdoelpunt kreeg Sander opnieuw een grote kans, hij kon op de keeper af na een pass van Sem van achteruit gevolgd door een een-tweetje met Kjell. Deze keer wist de keeper een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant van het veld wist ook Meshaal met een knappe 'save’ een tegendoelpunt te voorkomen. Een schot van Kjell ging naast, maar even later was het toch opnieuw raak. Tom kreeg de bal op het middenveld, speelde Kjell aan en na een nieuw een-tweetje met Sander stond die laatste zomaar weer oog-in-oog met de keeper. Ditmaal schoot hij koelbloedig raak: 0-2. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een schotje van Foreholte dat ruim naast het doel van Meshaal ging.

  Terwijl RCL de bovenliggende partij was ontstond er binnen het team (en bij de dug-out) een groeiende irritatie over het, uhhmm wat eenzijdige fluiten door de scheids. In de rust wees coach Ron erop toch vooral te blijven voetballen, en niet toe te geven aan de irritatie. Met Joran die alleen de eerste helft kon spelen, Sam die nog teveel last had van de schaafwond van vorige week en twijfelgevallen Meshaal en Gent die elk moment uit zouden kunnen vallen werd het opeens krap met de wisselspelers. Gelukkig wilde Matthew het team uit de brand helpen door de vlag ter hand te nemen zodat coach Ron iets flexibeler kon zijn met reageren op wat er in het veld gebeurde. Waarvoor dank, Matthew!

  Na rust kwam de wedstrijd weer wat meer in evenwicht. Foreholte had een extra invaller opgedoken, die eruitzag of hij al een aantal jaar in de senioren speelde en de tegenstander van meer duelkracht en rust aan de bal voorzag. RCL kreeg het lastiger en lastiger. Een makkelijk gegeven vrije trap van Foreholte op een gevaarlijke plek ging gelukkig ver over. Voor het Voorhouter doel werd een vrije trap van RCL net naast gekopt, terwijl even later Meshaal wederom een prima redding in huis had.

  Na een klein kwartiertje in de tweede helft wist Meshaal in eerste instantie opnieuw redding te brengen op een moeilijk schot in de lange hoek. De rebound werd subtiel echter over hem in het doel geschoten. Foreholte was terug in de wedstrijd: 1-2. Nog geen twee minuten later gaf de scheids Foreholte een zeer goedkope strafschop toen een aanvaller struikelde over z'n eigen benen in een duel met Floris, die met z'n gestrekte been in een uiterste poging de bal te spelen de schijn blijkbaar tegen had. Meshaal was kansloos op de hard en zuiver ingeschoten strafschop: 2-2. Binnen een paar minuten had RCL het helemaal weggegeven en coach Ron reageerde direct met een wisselronde. RCL richtte zich op en knokte zich terug in de wedstrijd.

  We zagen aan beide zijden een schot rakelings voorlangs gaan en een zeldzame vrije trap (doorgaans gaf de scheids RCL alleen vrije trappen op eigen helft of iets over de middellijn) van Gent kon door de keeper uit de lucht geplukt worden. Een geweldige pass buitenkant voet van Gent lanceerde Sander, die kapte links van het doel en schoot met rechts de bal hard op de verre paal. De rebound was voor Simon, maar een verdediger wierp zich in de baan van het schot. Toch wist RCL knap opnieuw op voorsprong te komen. Op het middenveld Gent speelde Dimas aan, die de bal in de diepte op Sander gaf. Sander wist wel raad met het buitenkansje en schoot zijn hattrick binnen: 2-3.

  Toch wist Foreholte even later opnieuw gelijk te maken toen een vleugelaanvaller net te veel ruimte werd gegund bij een hoge crosspass. Het werd kortom een uitermate spannende pot. Het fluiten van de scheids leidde tot groeiende irritatie bij beide teams. Het werd een vechtwedstrijd, waarbij de gemoederen behoorlijk opliepen maar gelukkig net onder het ontploffingspunt bleven. Simon, toch altijd het toonbeeld van cool, calm and collected, ontplofte na opnieuw een serie schoppen tegen zijn enkels. De scheids had nadien blijkbaar maar besloten nu voor alles te fluiten, maar ook dat kwam de gespannen sfeer in het veld bepaald niet ten goede.

  Terug naar het voetbal dan maar even... RCL was gevaarlijk via Gent die na een knappe actie maar net naast schoot, en even later via Dimas die een moeilijk schot uit een afgeslagen hoekschop over het doel zag gaan. Tot ontsteltenis van de JO19-1 en alle Leiderdorpse toeschouwers wist Foreholte in de laatste minuut uit een counter te scoren. Gelukkig weigerde het team zich neer te leggen bij een verlies en uit de aftrap verstuurde Sem een geweldige lange pass naar Kjell op links. Ein-de-lijk viel die bal eens precies goed en met wat typisch Deijniaans goochelwerk prikte Kjell de lastige kans in de allerlaatste seconde achter de keeper voor de 4-4. Het was de allerlaatste actie van de wedstrijd en de meer dan terechte gelijkmaker.

  Mooi om vandaag de veerkracht van het team te zien in deze enerverende wedstrijd. Het kon alle kanten op, en dat ging het ook. En hoewel Foreholte in de tweede helft toch conditioneel wat verder leek heeft RCL zich tot over de tegenslagen en de soms onbegrijpelijke scheidsrechterlijke beslissingen heen weten te zetten. Klasse mannen!

  Volgende week opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal gaan we naar SJC in Noordwijk. Vandaag wonnen ze met 2-4 van Ter Leede, reken dus op opnieuw een lastige pot! Tot zaterdag,

  Arjen