• Het was een fantastische nazomerdag in november. Een fel zonnetje scheen boven veld 5, en het is dat de bomen al bijna al hun blad hebben verloren anders had je je in september gewaand. Een sjieke temperatuur van graadje of 15 maakte het per-fect voetbalweer. Jammer voor al die JO17-3 fans die er door de corona regels niet bij konden zijn om in het zonnetje te genieten van een leuke onderlinge wedstrijd tegen RCL JO16-1. Wél zagen we overigens achter het hek van veld 5 opvallend veel bekende ‘wandelaars’ die de verrichtingen van het team in de gaten hielden. Hoezo trouwe fans!?!?

  Voorafgaand aan de wedstrijd was de ziekenboeg van de JO17-3 nog net zo vol als vorige week. Gelukkig wilden Floris en keeper Lucca van de JO16-2 graag een wedstrijdje spelen, waarvoor dank! RCL JO17-3 begon aan de wedstrijd met Lucca op doel, Floris, Tim, Jaïr en Dex vormden de verdediging, Björn, Gent en Dimas het middenveld en Levi, Kjell en Joran de 17-3 aanval.

  De 17-3 begon met het zonnetje in de rug uitstekend aan de wedstrijd, of in ieder geval aanmerkelijk scherper dan de tegenstander. Na een aantal speldenprikjes was, het zal rond de vijfde minuut geweest zijn, de eerste aanval meteen raak. Gent legde de bal perfect in de loop van de inschuivende centrale verdediger Jaïr, die het gat indook dat Kjell en Joran getrokken hadden en de bal beheerst in de uiterste hoek schoof: 1-0.

  Even later kon JO16-1 gelegenheidskeeper Lars redding brengen op een afstandsschot van diezelfde Jaïr en daarmee voorkomen dat de voorsprong van de 17-3 al heel snel twee goals zou worden. Er ontspon zich een erg leuke pot voetbal tussen twee teams die lekker vrij, verzorgd en aanvallend voetbalden. Overigens leidde dat aan beide kanten niet persé tot grote kansen, want beide verdedigingen wisten de rijen goed gesloten te houden. Na een goede aanval over links werd het spel naar de andere vleugel verplaatst, en namens de 17-3 probeerde Dimas het daarom maar eens van afstand. Het schot ging over. Toch viel de 2-0 toen een vrije trap van Tim, net over de middellijn genomen, bij de tweede paal via de rug van een verdediger tegendraads in het eigen doel caramboleerde.

  Het eerste gevaar aan de andere kant ontstond uit een hoekschop van RCL 16-1, maar het meeste gevaar kwam toch echt van de 17-3. Zo kon Lars maar net aan een schot van die andere centrale verdediger Tim over het doel tikken. Langzaam maar zeker werd het aan beide kanten voetballend allemaal wat minder, het goede samenspel verdween een beetje, en de mogelijkheden die de 17-3 kreeg ontstonden met name uit toevalsvoetbal. Dat leidde dan weer wel tot een enorme kans voor de 17-3 toen Kjell vanaf de middellijn de diepte in werd gestuurd, de verdedigers er uit liep en, eenmaal oog-in-oog met keeper Lars de bal slim breed legde naar rechts waardoor Joran de bal netjes binnen kon schuiven: 3-0.

  Niet lang na de 3-0 moest Kjell geblesseerd uitvallen nadat hij in een volle sprint zijn enkel verstuikte. Dat beroofde de 17-3 van z’n altijd gevaarlijke spits, iets wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Ondanks een gevaarlijk schot en even later een enorme kans voor Levi, hij kon ongehinderd op de keeper afgaan maar stuitte eerst op de keeper en in de rebound op de binnenkant van de paal, werd er voor de rust niet meer gescoord.

  Na de limonade liep het een tijd lang weer wat beter bij de 17-3, dat via Dex een grote kans kreeg. Hij vergat even naar links te kijken en stuitte vervolgens op de keeper. In het andere doel moest Lucca even later voor het eerst redding brengen, en dan is het toch fijn dat er een échte keeper onder de lat staat.

  Een lastig schot van Dimas was de 16-1 keeper bijna te machtig terwijl Joran net een fractie te laat bij de losgelaten bal was om de rebound in te schieten. Niet veel later zigzagde Dex met een goede actie door de verdediging van de tegenstander. Net toen hij op het punt stond te scoren werd hij gehaakt en was een penalty een ja-da’s-logisch gevolg. Dex schoot de bal zelf onberispelijk binnen: 4-0.

  Vlak voor de wisselronde halverwege de tweede helft wist Levi opnieuw een grote kans niet te verzilveren, na een goede voorzet van Jayden vanaf links kreeg hij de bal voor open goal tegen de lat. Levi had duidelijk echt z’n dag niet, zelfs een zelf verdiende penalty kreeg hij even later niet tegen het net.

  De wedstrijd was het laatste deel van de tweede helft niet heel onderhoudend. Namens de JO17-3 hielden Abdu, Floris, Simon en Jaïr de zaak achterin goed dicht, maar met name op het middenveld vielen er af en toe flinke gaten –net als bij RCL JO16-1 overigens. De teams waren behoorlijk in evenwicht, er waren een aantal kleine mogelijkheden aan beide kanten maar niets dat de keepers kon verontrusten. Zo kabbelde de wedstrijd dus min of meer naar het laatste fluitsignaal.

  Lekker gevoetbald mannen, op de winst viel vandaag helemaal niets af te dingen. Hartelijk dank aan de invallers, Floris en Lucca, fijn dat jullie mee wilden doen vandaag. Einde van deze week veranderden de zaterdagse oefenwedstrijden zo ongeveer met het uur, na de 19-3 en de 17-4 werd de tegenstander uiteindelijk de JO16-1. Zij wilden graag revanche voor die spannende 4-3 van twee weken geleden. Volgende week zaterdag hebben we – zoals het er vandaag uitziet dan – geen wedstrijd maar gaan we wél lekker ballen. Over twee weken is er dan een écht zware tegenstander, als we tegen de JO17-2 selectie spelen. Tot volgende week!

  Arjen