• Ook deze zaterdag organiseerde RCL weer een hele reeks aan onderlinge wedstrijden. Hartstikke goed, zo kunnen alle jeugdteams in ieder geval even lekker ballen. Het was voor de staf van de B3 ook deze week weer een flinke puzzel in de aanloop naar de oefenwedstrijd tegen RCL JO16-2. De ziekenboeg van de 17-3 had uitbreiding gekregen met Ferry en werd op de ochtend van de wedstrijd zelfs nog maar weer wat voller met de afmelding van Tim. Gelukkig hadden we wat versterking uit de JO17-4 weten te lenen, Michael en Dennis wilden graag een wedstrijdje voetballen vandaag. Het team zou vandaag dus in ieder geval twee wisselspelers hebben, zeker geen overbodige luxe.

    RCL begon aan de wedstrijd met Levi voor de eerste helft op doel, Dennis, Simon, Jaïr en Dex vormden laatste linie. Op het middenveld startten Björn, Gent en Dimas en de aanval bestond uit Jayden, Kjell en Joran. Abdu en Michael hadden de eerste wisselbeurt terwijl Jaïr de tweede helft zou gaan keepen. Over het verloop van de wedstrijd wilde ik vandaag niet al te veel in detail treden. Daarvoor was het krachtsverschil veel te groot en de uitslag niet echt belangrijk.

    De wedstrijd was iets minder dan een seconde of 12 een wedstrijd. Dat had alles te maken met het snelste doelpunt dat ik ooit heb mogen meebeleven langs de lijn. De JO16-2 trapte af en speelde de bal naar achteren. De 17-3 zette direct druk, Björn won het duel op het middenveld waarna de bal bij Gent belandde. Er volgde een korte solo over het middenveld en een afgemeten pass op Kjell, die daarmee een vrije schietkans kreeg en direct raak schoot. Er zouden nog vele doelpunten volgen, al wist ook de 16-2 in beide helften een prima goal te scoren.

    De 17-3 speelde bij vlagen een prima wedstrijd, met name het eerste deel van de eerste helft en ook van de tweede helft werd er goed gecombineerd en liep de score vlot op. Al moet gezegd worden dat de oefentegenstander van vandaag niet altijd veel weerstand kon bieden. Ook was er in de eerste helft toch ook weer een periode van zeker 20 minuten dat er – net als vorige week – op zich best aardig maar niet effectief gevoetbald werd, al het balbezit leidde even wederom niet tot doelpunten. Maar al met al hebben we vandaag een aantal hele goede aanvallen en mooie doelpunten gezien, eentje van de categorie ‘wereldgoal’ zelfs, en zeker ook een paar onvervalste gefrommelde spitsengoals. De meest memorabele was misschien wel die van onze alleskunner Simon. Nog geen halve minuut nadat hij zijn rol als solide centerback had omgeruild met spits Kjell had hij er een doelpunt in liggen. Kan die man dan écht alles?

    De wedstrijd van vandaag was een spreekwoordelijke ‘walk in the park’ voor RCL JO17-3. Volgende week speelt de 17-3 tegen RCL JO19-3. Dat wordt een véél lastiger potje, reken daar maar vast op. Hopelijk hebben we dan wel weer meer dan 11 fitte spelers, anders wordt het een pittige middag. Tot volgende week,

    Arjen