• Op de deadline van het transferwindow wist ‘zaakwaarnemer’ Jayden nog een versterking binnen te slepen voor de B3: Roy, een ervaren centrale verdediger die tot het einde van vorig seizoen voor Woubrugge speelde maar zijn allereerste potjes ooit speelde voor RCL. Daarmee hebben we alsnog een mooi aantal spelers binnen het team. Als ze er allemaal zijn natuurlijk, want dat blijft de komende tijd wel een dingetje. Langzaam maar zeker raakt de ziekenboeg van RCL JO17-3 wel minder gevuld – en laten we hopen dat de stijgende lijn doorzet. Alleen Björn en Ferry waren vandaag nog afwezig. Om genoeg wissels te hebben hadden we één invaller, op het doel nog wel. Dennis uit de 17-4 wilde voor zijn eigen wedstrijd wel even een potje komen keepen. Waarvoor dank!

  Tegenstander Ter Leede bezette vooraf de vierde plaats, waar RCL (nog zonder verliespunten) derde stond. Het beloofde dus zeker geen makkelijke pot te worden. De B3 begon aan de wedstrijd met Dennis op doel, Sandor, Tim, Jaïr en Dex als verdediging, een middenveld met Simon, Gent en Dimas terwijl Levi, Kjell en Joran de aanval vormden. Roy, Jayden en Abdu waren de eerste wissels.
  De eerste minuten gaven beide teams aardig gas, al duurde het even voor er kansen ontstonden. De RCL verdediging wist de eerste gevaarlijk ogende aanval van het geel-rood-zwarte team vakkundig onschadelijk te maken en begon te bouwen aan een eigen aanval. De bal belande zo ronde de vijfde minuut op links bij Gent, die goed oog had voor de op het juiste moment inschuivende laatste man Jaïr. Er volgde een afgemeten steekpass op Kjell die goed z’n man van zich af wist te houden en de 1-0 binnen schoot. Dat was dus een uitstekend begin van RCL.

  Ter Leede was even van slag en het was aan hun prima keeper te danken dat RCL de voorsprong niet al snel zelfs verdubbelde. Uit een soortgelijke situatie als bij het doelpunt, zei het iets meer naar rechts, mikte Kjell zijn schot uitstekend in de uiterste verre hoek. Helaas voor RCL kreeg de keeper er met een ‘vliegende save’ er nog net de vingertoppen tegenaan. Er ontspon zich een stevige maar sportieve wedstrijd met veel strijd en duels, waarin de teams in evenwicht waren. Wel combineerde RCL een stuk beter en voetbalde zich langzaam maar zeker naar een klein overwicht. Kjell kwam een metertje tekort op een listig ‘balletje breed’ van Joran bij een snelle RCL aanval. De Ter Leede verdedigers zouden de hele wedstrijd handen en voeten gebruiken om Kjell af te stoppen, en gingen met een fikse duw over de schreef in het strafschopgebied. Een pingel, daar was geen twijfel over mogelijk. Helaas nam Gent de pingel niet heel overtuigend, de keeper koos de goede hoek en kon de zuiver maar rustig ingeschoten bal stoppen.

  RCL had nu echt wel even het beste van het spel, combineerde prima en legde een aantal overtuigende aanvallen op de mat. Helaas bleek Ter Leede een twaalfde man te hebben die als het even kon de vlag omhoog hield, zelfs als een RCL-er achter zijn man vandaan kwam. Op deze manier werd een prima doelpunt van Levi afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Een pegel van diezelfde Levi ging even later naast nadat Gent een slalom door de Sassenheimer verdediging afsloot met een tikkie breed. Kjell was opnieuw het eindpunt van een prima aanval, de bal paste nog net tussen de keeper en de paal in de korte hoek, maar het harde schot schampte de keeper, raakte vol de paal en kwam dus net zo hard het veld weer in. Aan de overkant van het veld onderbrak Jaïr met een sterke tackle een gevaarlijke Ter Leede aanval. De langverwachte 2-0 viel uiteindelijk halverwege de eerste helft. Gent begon opnieuw aan een slalom, trok een aantal verdedigers mee en legde af op de daardoor vrijstaande Kjell. De RCL spits hield het hoofd koel en de inkomende verdediger van zich af. Bingo!

  Na de eerste wisselronde aan beide kanten kwam Ter Leede meer in de wedstrijd. Het eerste schot tussen de palen was een makkelijke prooi voor Dennis. RCL daarentegen voetbalde een stuk minder nauwkeurig, de goede passing verdween meer en meer en te vaak werd de diepe bal gekozen. Met name op het middenveld werden de duels niet aangegaan of verloren. Kortom, de rood-witte mannen hadden het uiterst lastig. Het team leunde sterk op de verdediging, die speelde met debutant Roy naast Jaïr centraal in de verdediging en Tim en Simon op de flanken. De goed spelende laatste RCL linie gaf nauwelijks kansen weg en hield prima stand. Toch viel op slag van rust uiteindelijk de 2-1, bij een hoge voorzet vanaf de linkerkant kon de aanvaller voor zijn man komen en de aansluitingstreffer inkoppen. Dennis was kansloos op de inzet.

  Kort na de limonade werd het zelfs gelijk. Een stevige schouderduw van Jaïr leidde tot een vrije trap op de achterlijn, die hoog voor het doel gebracht werd en achter Dennis gekopt: 2-2. Aan de andere kant kreeg RCL een vrije trap op de 16-meterlijn, rechts van het doel, toen Kjell omver werd geduwd bij een snelle RCL aanval. Er waren even geen linkspoten in het veld om vrije trap te nemen, de door Gent in de lange hoek geschoten bal ging net over het doel heen.

  Langzaam maar zeker werd het duel iets minder vriendelijk. Ter Leede maakte veel kleine overtredinkjes, met name Gent en Kjell werden in balbezit voortdurend naar beneden getrokken en hier en daar werd terloops wat geschopt. De irritatie hierover kroop bij sommigen rood-witten onder de huid waardoor ze niet lekker in de wedstrijd kwamen te zitten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, echte kansen waren er niet. Dat laatste had ik nog maar net genoteerd toen het vermoeid rakende RCL plotseling leek te verslappen. Duels op het middenveld werden even niet aangegaan en de aanvallers niet aangepakt. Dit bood Ter Leede zomaar een enorme kans. Gelukkig was Dennis wél scherp, hij raapte de bal attent op. Heel veel kwam RCL even niet meer aan goed uitgespeelde aanvallen toe. Wel werd er een hoekschop op links afgedwongen, en het was Simon die bij de tweede paal het meeste bij de les was. Uit de kluts schoot hij de enigszins onverwachte voorsprong binnen: 3-2.

  Ter Leede zette aan, het was dus even billenknijpen langs de kant. Gelukkig had RCL met Dennis een prima keeper onder de lat, die zich op dat moment wist te onderscheiden. Eerst redde hij prima op een nieuwe kopbal, even later onderschepte hij goed getimed een voorzet vanaf de achterlijn. Een counter van Ter Leede leidde tot een gevaarlijk en hard schot, zijn engeltje op de lat keek die bal vakkundig nét naast. Pfff, dat scheelde een haartje. Het was, kortom, een ongelooflijk spannende pot voetbal, die veel kleine overtredingen kende. Jaïr kwam goed weg toen hij na een hoekschop voor RCL helemaal op de rand van de ‘vijandelijke 16’ een tackle iets te laat inzette, en met die overtreding de angel uit een mogelijk levensgevaarlijke vier-tegen-drie tegenaanval haalde.
  RCL begon zich te herpakken en legde weer een aantal goed uitgevoetbalde aanvallen op de kunstgrasmat. Tot een doelpunt leidde dat helaas niet en RCL moest op zijn hoede blijven voor razendsnelle counters van Ter Leede. Bij één zo’n counter ging een hard schot maar net naast Dennis’ doel. Toch speelde lag het zwaartepunt van het spel weer wat meer op de helft van Ter Leede. Het spel lag even stil nadat een Ter Leede speler zomaar in een sliding van Dimas liep en niet verder kon. De staf en toeschouwers van de tegenstander hadden het liefst een rode kaart gezien voor deze ongelukkige botsing. Er ontstond daar in het veld, achter het hek en langs de lijn wat onvrede, om het maar even netjes uit te drukken.

  RCL trok zich daar weinig van aan en bleef redelijk onverstoord voetballen. Kjell werd diep gestuurd maar zijn inzet werd op de lijn weggewerkt. Levi kon even later alleen met een overtreding afgestopt worden. Tot grotere onvrede van de Ter Leede staf en toeschouwers smokkelde Gent een paar meter naar rechts bij het neerleggen van de bal. En dat werd niet minder door het vervolg. De vrije trap draaide mooi in, maar was niet heel hard. Simon zag de bal op ooghoogte op zich afkomen en bukte razendsnel. Deze onverwachte (en grappig uitziende) actie liet de keeper stomverbaasd toekijken hoe de bal in de uiterste hoek verdween: 4-2. Kort na deze verdubbeling van de voorsprong blies scheids Bart voor het einde van deze spannende wedstrijd. Het was misschien wel de lastigste wedstrijd van het seizoen tot dusver geweest, en een zwaarbevochten maar verdiende overwinning.

  Goed gedaan mannen! Opnieuw hebben jullie grote delen van de wedstrijd echt prima gevoetbald, en bovenal heel veel strijd geleverd om de wedstrijd over de streep te trekken. Klasse! Roy kan bovendien terugkijken op een uitstekend debuut. Alsof hij nooit is weggeweest, zullen we maar zeggen. Hartelijk dank aan Dennis en zijn coach voor het invallen, het voetbalt toch altijd lekker met een ervaren keeper achter de verdediging.

  Volgende week, de eerste zaterdag van de herfstvakantie, staat de JO17-3 stil. De zaterdag erna gaat het team op bezoek bij Alphen. Laat je in deze competitie vol onverwachte uitslagen niet verrassen door hun lage klassering en ga er volle bak tegenaan! Tot dan,

  Arjen