• Na weken van koud en vaak nat weer stond er op de eerste én laatste mooie zaterdag van mei voor de JO17-3 een op het eerste oog interessant affiche in de voetbal.nl app: een wedstrijd tegen RCL Vrouwen 1. Vorige week hadden de Vrouwen, naar verluid, ondanks een verlies het beste van het spel gehad tegen de 17-4. En tegelijkertijd was één veld ernaast de JO17-3 in de tweede helft een soort kaartenhuis geworden in de eigen wedstrijd tegen de 19-2 (dat is het eerste en laatste dat ik over die wedstrijd zal vermelden). Laten we het er op houden dat de jongens van de 17-3 gebrand waren op een revanche op zichzelf.

  De JO17-3 had vandaag versterking van Dennis (17-4) en Joël en Floris (16-2), waarvoor dank, zodat er drie wisselspelers waren – geen overbodige luxe op zo’n warm kunstgrasveld. Het team begon aan de wedstrijd met Meshaal op doel, Dennis, Tim, Jaïr en Simon achterin, Levi, Gent en Dimas op het middenveld en een aanval bestaande uit Jayden, Kjell en Joran. Björn had het eerste vlagcorvee terwijl Joël en de op het laatste moment ingevlogen Floris de eerste wissels waren.

  Vooraf had de coach erop gehamerd de vrouwen zeker niet te onderschatten, en dat had het team goed opgepakt: de JO17-3 begon messcherp aan de wedstrijd. Overigens bleek een andere aanwijzing, om in te zakken en vervolgens op eigen helft vol druk te zetten op de bal, dan weer niet geland bij de heren. Maar dat ter zijde… In ieder geval stond de Vrouwen 1 voordat ze goed en wel in de gaten hadden wat er gebeurde al met 2-0 achter. Het eerste doelpunt viel uit een snelle aanval over links, het schot van Levi werd nog vakkundig gekeerd maar de rebound was voor Joran, die goed voor zijn tegenstander kwam en slim breed legde op Kjell; het scoren van de openingsgoal was een koud kunstje. En luttele minuten later prikte Joran zomaar nummer twee binnen uit de rebound van een afgeslagen schot van Kjell. Nummer drie viel ook makkelijk, uit een scrimmage na een corner en eerlijkheidshalve moeten we dus zeggen dat pas de vierde goal de eerste was die viel uit een uitstekend uitgespeelde aanval, opgezet van achteren uit, van de JO17-3.

  Al vanaf het begin van de wedstrijd liep de teller hard op. Het was echter zeker geen eenzijdige wedstrijd. Vrouwen 1 speelde verzorgd voetbal, met veel beweging werd voortdurend een vrije speler gevonden. Daar had de 17-3 het bij vlagen best wat lastig mee, het lukte de Vrouwen 1 alleen maar niet het balbezit op het middenveld om te zetten in gevaar voor de goal van Meshaal. En dat ondanks dat deze tegenstander in balbezit voorin 1 op 1 wist te komen met de JO17-3 verdediging. Dat zorgde er dan wél voor dat balverlies door een verloren duel of kleine foutjes in de passing bij de Vrouwen 1 door de jongens meedogenloos konden worden afgestraft.

  Bij een tussenstand van liefst 0-6 wist VR1 voor het eerst tegen te scoren, een diepe crosspass werd met het hoofd tegendraads van richting veranderd waardoor Meshaal kansloos was. Het was meteen tijd voor de eerste drinkpauze en een wisselronde. Even was de concentratie hier en daar wat weggezakt, want kort na de drinkpauze leidde heel belabberd uitverdedigen bij de 17-3 zowaar tot de 2-6 via een prachtig schot in de kruising. Het liep tot de rust sowieso allemaal net even minder soepel bij de 17-3, al lukte het nog wel om drie maal te scoren.

  Na de rust begon de warmte op het kunstgras z’n tol te eisen, al legde de 17-3 bij vlagen echt prima aanvallen op de mat. Ook zagen we een aantal mooie en ook uitstekende uitgespeelde doelpunten. Ondanks hun veelvuldig balbezit op het middenveld wisten de dames daar nauwelijks gevaar voor het doel van Meshaal tegenover te zetten terwijl de prima keepster van VR1 nog menig gevaarlijke inzet onschadelijk wist te maken. Ditmaal veranderde ook de drinkpauze niets in het spelbeeld, de wedstrijd eindigde dan ook in een – vooraf totaal onverwachte – monsterscore. 


  Wat opviel vandaag is het aantal doelpuntenmakers, naast veelvraat Kjell wisten ook jongens die doorgaans minder vaak het net weten te vinden er één of zelfs twee in te prikken en dat was mooi om te zien. Het alleen maar noemen van de vele doelpuntenmakers en de aangevers zou de rest van het team dan ook tekort doen, deze grote overwinning was echt het resultaat van sterk teamspel. Het verzorgde combinatiespel van de tegenstander vroeg om veel discipline en inzet over het hele veld. Goed gedaan mannen! En nogmaals dank aan de invallers, Dennis, Floris en Joël.

  De vrijdag voor de wedstrijd van de JO17-3 tegen RCL Vrouwen 1 bracht de persco van Mark en Hugo heuglijk nieuws: nog even en er mag weer écht gevoetbald worden. Tegen teams van andere clubs wel te verstaan. IJs en weder dienende gaat de Regiocup volgend weekend van start, en de KNVB heeft ons bedacht met een aantal pittige tegenstanders. Drie van de vier kwamen in de competitie een klasse hoger uit dan de 17-3, dus dat wordt aanpoten. Wie weet zijn alle lastige wedstrijden tegen selectie en JO19 teams dan ook nog ergens goed voor zijn geweest. Als het goed is kennen we dinsdagavond de planning voor de maand juni. Laten we hopen op een mooie afsluiting van het seizoen, met nog een paar leuke wedstrijden in het verschiet. Tot zaterdag!

  Arjen