• De zomervakantie van 2020 zit er op, dat betekend dat het nieuwe voetbalseizoen gaat beginnen. Ook de herfst kondigde zich al aan, het grootste deel van de wedstrijd zou in de regen gespeeld worden, waardoor de bal op het kletsnatte kunstgrasveld soms razendsnel doorgleed. RCL JO17-3 bestaat dit seizoen uit 13 spelers: Björn, Dex, Dimas, Ferry, Gent, Jaïr, Jayden, Joran, Kjell, Levi, Sandor, Simon en Tim. Als staf hopen echter nog wel wat versterkingen op de transfermarkt te kunnen vinden.

  Het team begon aan de wedstrijd met Simon op doel, de verdediging bestond uit Ferry, Tim, aanvoerder Jaïr en Sandor. Björn, Gent en Dex vormden het middenveld en de startende aanval bestond uit Levi, Kjell en Jayden. Dimas en Joran hadden de eerste wisselbeurt van het seizoen. Omdat de scheids bezwaar had tegen vlaggende spelers wilde Suat de vlag wel hanteren, waarvoor dank!

  Als afsluiting van het vorige, zo merkwaardig verlopen seizoen, had het team in juli nog als de ‘oude’ JO17-4 tegen ditzelfde Meerburg team gespeeld en ruim gewonnen. Het was dus zaak te waken voor onderschatting! En eerlijk gezegd begon RCL bepaald slap aan de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat Meerburg op het middenveld aan een aanval begon, daar niet heel overtuigend werd aangepakt en ook de verdediging erg weinig weerstand bood. Met een gelukje kreeg de Meerburg spits de bal terug na een tackle van Jaïr en vervolgens was het een makkie om Simon weinig kans te laten : 1-0.

   

  Dat was wellicht de wekker dier RCL nodig had. Direct na de aftrap verstuurde Tim een goede pass op Jayden, die de bal op de borst aannam, open draaide en passte op Kjell. Kjell liet zich wat ver naar de zijkant dringen maar bleef in balbezit. Zijn schot in de lange hoek werd door een Meerburg-teen aangeraakt en belande zo in het midden van het doel: 1-1.

   

  RCL zette door, en voetbalde zichzelf een aantal kansjes, kansen en zelfs mega-kansen bij elkaar. Als eerste werd Kjell met een goede diepe bal op de keeper afgestuurd, maar hij speelde de bal net te ver voor zich uit. Even later werd Kjell slim vrijgespeeld door Gent maar zijn inzet raakte het been van de uitgekomen keeper en caramboleerde rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Björn kon er ook net geen teen tegenaan krijgen. Weer zo’n bal die er op een onwaarschijnlijke manier niet in wilde…

  Even later stuitte Kjell opnieuw op de keeper. Na een goede aanval over links, waarbij Levi de bal veroverde, en goed doorzette en Kjell wist te bereiken, stond Jayden helemaal vrij in de buurt van de penaltystip toen de pass van Kjell kwam. Helaas ging het wat gehaaste schot-voor-open-doel naast. Waar bij RCL de scherpte voorin nog leek te ontbreken, kon dat niet gezegd worden van Meerburg. Een nieuw moment van halfbakken tegenspel aan RCL zijde leidde tot de tweede kans, een kopbal uit een hoge voorzet, die meteen raak was: 2-1, en je zou kunnen zeggen dat dat toch wat tegen de verhoudingen in was. Het antwoord van RCL daarop was een schotje van Levi dat naast het doel verdween.

  Het werd zelfs 3-1 uit een kiezelhard schot, de schutter kreeg alle tijd om van buiten de 16 uit te halen, Simon was volstrekt kansloos. RCL, stiekum toch al behoorlijk vermoeid, zette maar weer aan. Een mooi geplaatst indraaiend schot van Gent werd uit de rechterkruising gebokst door de Meerburg keeper, uit de daaropvolgende hoekschop kopte Björn de bal helaas naast. De keeper wist ook redding te brengen op een, op het natte gras, lastig stuiterend schot van Dimas. Toch wist RCL de aansluitingstreffer te maken na een uitstekende aanval. Levi zette een aanval over links op, bereikte Gent, die met een knappe actie meerdere verdedigers aan zich bond en de bal panklaar teruggaf aan Levi: 3-2.

  Kort voor de rust waren er hachelijke momenten voor het rood-witte doel maar kreeg RCL zeker nog kansen op de meer dan verdiende gelijkmaker. Een hoge voorzet van Levi op Kjell, vrijstaand voor het doel en klaar om in te koppen, werd door de keeper met een uiterste uitstrekking uit de lucht getikt. Kjell werd door Gent handig vrij voor de keeper gezet, het stiftje eindigde net boven de lat… Heel RCL telde de vierde tegentreffer al, toen de laatste grote Meerburg kans van de eerste helft met een luide tik op de linkerpaal kwam en voor het open doel langs het veld weer in kwam. De rebound belandde gelukkig van uit een moeilijke hoek in het rechter zijnet.

  In de rust had coach Laurens erop gewezen dat verliezen hier niet echt nodig was, en dat bleek wel. RCL ging voortvarend van start en binnen de kortste keren leidde een aanval over rechts tot een eigenlijk bijna niet te missen voorzet die - bijna vanaf de doellijn - vrij voor het doel tóch gemist werd. RCL was voortdurend in de aanval en zette druk. Wel moest er opgelet worden op uitbraken, gelukkig was Simon doorgaans goed bij de les. Een schot van Dimas kon net over het doel getikt worden, een geplaatste bal van Gent werd uit de uiterste hoek gered terwijl Levi vanaf de rechterflank over schoot. Nog na de wisselronde viel dan eindelijk de gelijkmaker voor het hardwerkeden, maar erg vermoeide RCL. Gent gaf na een mooie actie de bal prima af naar links, Kjell leidde de verdedigers af en Joran schoot de bal in de verre hoek. Weer een uitstekend doelpunt!

  Helaas stond RCL dan tóch opnieuw een tegendoelpunt toe, kort na de zwaarbevochten gelijkmaker. Een makkelijk gegeven vrije trap belandde wat gelukkig via het hoofd van een withemd in het RCL doel: 4-3. RCL probeerde met de tong op de schoenen nog wel een nieuwe gelijkmaker af te dwingen, maar wist geen grote kansen meer te creëren. Er werd ontzettend hard gewerkt, met de onvermoeibare Ferry voorop, RCL weigerde op te geven – waarvoor hulde. Op beide flanken trokken de verdedigers Dex en Ferry regelmatig mee ten aanval, het spel speelde zich met name op de Meerburg helft af, maar RCL had niet meer de energie door de zwartwitte muur te breken. Het laatste wapenfeitje was een schotje na een goede actie van Gent, dat opnieuw over het doel verdween.

  In de nabespreking wees coach Laurens nog eens fijntjes op de pijnpunten van vandaag. Trainer Bart heeft in ieder geval genoeg aandachtpunten op kunnen doen, zullen we maar zeggen. En ja, conditioneel was Meerburg in ieder geval duidelijk een stuk verder. Ik zie een strandloop aankomen…
  Volgende week is er een nieuwe kans  de eerste punten over de streep te trekken in de thuiswedstrijd tegen Oegstgeest. Maar let op, ze wonnen met liefst 12-1 van ASC, dus reken op een pittige pot.

  Niet vergeten: vrijdagavond is er na de training een kleine teamsessie in de kantine, ook als je niet kunt trainen is het eigenlijk wel noodzakelijk dat je daar even bij bent. Tot dan!

  Arjen