• De RegioCup is begonnen, er wordt weer gevoetbald! Gevoetbald tegen andere clubs welteverstaan, want binnen RCL heeft de JO17-3 tegen alle denkbare tegenstanders de afgelopen maanden al één of meerdere keren gespeeld. De mannen van RCL JO17-3 zijn in een uitdagende Regiocup-poule ingedeeld, met onder andere twee teams uit de derde klasse (één klasse hoger dan het eigen nivo aan het begin van het seizoen).

  Onder andere wegens langdurige blessures heeft het team momenteel een ‘harde kern’ van nog maar elf spelers. Lichtpuntje was overigens dat Roy deze week voor het eerst weer op het trainingsveld stond na zijn vervelende knieblessure. Het was een puzzel deze week, om de seleçao van de JO17-3 op wedstrijdsterkte te krijgen voor de openingswedstrijd van de RegioCup tegen derdeklasser Valken68 JO17-2. Dennis bleek als altijd te porren voor een invalbeurt, maar vervolgens bleef het lang stil. Op de late vrijdagavond werden er alsnog een aantal invallers gevonden: Floris (16-2) en Luuk, Stephan en Dani (15-2). Waarvoor dank mannen!

  Zoals we dit seizoen wel vaker zagen was de 17-3 niet het team dat het scherpst aan de wedstrijd begon, langs de kant hielden we even ons hart vast toen we zagen dat het in de eerste tien minuten een aantal maal maar nét goed afliep. Eenmaal wakker ging het team mee in de fysieke strijd van de tegenstander en kroop uit de schulp. Het spel golfde op en neer zonder dat het tot uitgespeelde kansen leidde. De rood-witte brigade probeerde het daarom van afstand, wat de Valken68 keeper soms tot een redding noopte. Al snel ontstonden er in het veld hier en daar irritaties, sommige spelers van de tegenstander zochten, in het zicht van de scheids en zeker ook daarbuiten, de grens op met schoppen en zaken als shirtje trekken. De scheids wist het helaas niet kort genoeg te houden, met een aantal brandjes tot gevolg. Zeker de eerste helft was het dus zeker geen plezierige sportieve wedstrijd.

  RCL begon desondanks beter te draaien en na het in eerste instantie gezocht te hebben in afstandsschoten voetbalde het team zich vervolgens een aantal prima kansen bij elkaar. Helaas wist bijvoorbeeld Simon niet te scoren na een slim passje van Kjell, terwijl hij ook in de rebound op wonderbaarlijke wijze op de keeper stuitte. Jaïr stuurde Levi op avontuur en de harde lage voorzet van Levi na een prima actie langs de achterlijn werd door Kjell op een teenlengte gemist. Pas de vierde grote kans kans was raak, Kjell wist een voorzet van Levi te verzilveren: 1-0.

  Toch bleef het verzilveren van de kansen en mogelijkheden een dingetje, RCL eist het niet meer te vinden ondanks een goede kans voor Gent en een schot van Jaïr dat net naast ging. Aan de andere kant wist RCL de tegenstander vaak ver van Meshaal’s doel te houden. RCL was duidelijk de beter voetballende ploeg, Valken kwam doorgaans niet verder dan lange ballen en erg fysiek spel. Dat was voor alle RCL-ers stevig aanpoten, maar we waren blij verrast door de weerbaarheid van onze invallers uit de jongere leeftijdscategorieën. Het spel, op en over het randje, van de tegenstander hield coach en waterzakbeheerder Laurens voortdurend bezig. Hier en daar bleef een aanslagje Toch moest Meshaal slechts eenmaal in de eerste helft redding brengen, terwijl de rebound hoog over het doel gejaagd werd.

  Kort na de rust waren er opnieuw grote kansen voor RCL JO17-3, maar ook Jayden en opnieuw Gent schoten niet goed genoeg in. En als je verzuimd de kansen te maken…. Dan komt het moment dat de tegenstander dat wel doet. Daar kregen ze alle gelegenheid toe, want slordig balverlies op het middenveld gevolgd door slap ingrijpen door net iets teveel spelers werd direct afgestraft: 1-1.

  Er leek nog geen man overboord, want de gelijkmaker werd direct gevolgd door een grote kans voor RCL, dit keer waren de tenen van Björn net niet lang genoeg om de voorzet van Dennis binnen te tikken. En ja, dus viel het doelpunt aan de andere kant, feitelijk min of meer uit de lucht. Helaas is die 1-2 niet op video vastgelegd… het was een onnavolgbaar moment, een heuse slapstick-goal die toekomstige generaties tot in lengte van jaren vertier had kunnen bieden.

  De JO17-3 knokte voor wat het waard wat, maar verder dan een wild schot van Levi kwamen de mannen niet. Het team had nu moeite gevaarlijk te worden voor het doel van Valken, nam desondanks achterin risico’s om te proberen toch iets te forceren. En dat leidde zo nu en dan weer tot gevaarlijke situaties. Zo viel ook de 1-3 min of meer uit de lucht en bij deze actie raakte Meshaal flink geblesseerd aan zijn knie. Gelukkig kon hij na een blessurebehandeling toch de wedstrijd vervolgen. Jaïr wist even later met een miraculeuze reflex een vrijwel zekere 1-4 van de lijn te halen.

  Ondanks dat het moegestreden rood-witte team nauwelijks meer gevaar voor in het strafschopgebied wist te stichten was RCL in de laatste paar minuten nog twee maal dicht bij de aansluitingstreffer. De Valken keeper wist met zijn vingertoppen een vrije trap van Levi tegen de paal te duwen en een prima kopbal van Luuk, uit de daaropvolgende een hoekschop van links, verdween net naast het doel. Zo was RCL vandaag de beter voetballende ploeg maar verloor het toch de strijd, eigenlijk voor een belangrijk deel door de eigen fouten. Maar vooral toch ook door het niet verzilveren van de kansen, want die waren er toch echt genoeg.

  Hartelijk dank aan de invallers van vandaag, Dennis, Floris, Luuk, Stephan, Dani en niet te vergeten hun coaches. Goed gedaan gasten! We hopen de mannen in de komende weken wellicht nogmaals in te kunnen huren, want door de krapte in spelers binnen vrijwel alle teams wordt het de komende weken iedere wedstrijd weer improviseren. Vandaag hadden wij liefst vijf invallers, geen overbodige luxe zo bleek al snel in de eerste helft, terwijl Tim en Jaïr bij de aftrap beiden al een halve wedstrijd met de RCL JO17-2 selectie in de benen hadden zitten. Dat gaat de komende weken vaker nodig zijn, spelers lenen en spelers uitlenen. Als staf hopen we dat alle spelers, indien gevraagd voor wat betreft dat laatste, hun bijdrage willen leveren zodat niet elke week dezelfde spelers ergens in moeten vallen.

  Volgende week speelt de 17-3 een uitwedstrijd in en tegen Rijnsburg, de andere derdeklasser in de poule. Voor de ouders een uitgelezen kans om weer eens een wedstrijd te zien, want rij-ouders vallen onder de begeleiding van een team en mogen dus de lucht van gemaaid gras snuiven langs de lijn. Ook volgende week gaat het ongetwijfeld weer een moeilijke wedstrijd worden waarin het uiterste zal worden gevraagd van de mannen, zowel qua fysiek als strijdlust. Ik kijk er al naar uit, tot zaterdag!

  Arjen