• De doelstelling van RCL 17-2 was voor het seizoen ’23-’24 glashelder: het winnen van de KNVB beker! Het merendeel van het team speelt al sinds de JO8 bij elkaar. Diverse titels en vele toernooien werden gewonnen, maar de KNVB beker ontbrak nog op het palmares. Dit seizoen moest het gebeuren.

  In de eerste fase in september en oktober werden Oegstgeest (16-0), DSO (7-1), Rijnvogels (9-2), Meerburg (7-2) en ASC (5-2) aan de zegekar gebonden.

  Pas in januari werd de 1/16 finale gespeeld tegen Quick Boys en ook deze wedstrijd eindigde in een klinkende overwinning: 9-1.

  De bekerkoorts nam toe en tegenstanders werden bestudeerd. De eerste echte tegenstand kwam in februari van RVC’33, ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden (4-1).  

  In maart kwam VDL op bezoek bij RCL voor de kwartfinale. Binnen 20 minuten stond de 17-2 met 3-0 voor en het leek een makkelijke middag te worden. Niet: VDL kwam terug tot 3-2 en RCL kon de wedstrijd met pijn en moeite over de streep trekken.

  De halve finale werd een heuse bekerthriller. Binnen een kwartier stond RCL met 2-0 voor, maar daarna raakten de roodwitten het spoor volledig bijster. De rust werd nog met een 2-1 voorsprong gehaald, maar het piepte en kraakte. Na de rust sloeg BVCB tweemaal toe en leek het bekeravontuur voorbij. Een gele kaart aan BVCB kant zorgde ervoor dat het geloof terugkwam en RCL maakte ternauwernood 3-3. Daarna volgden droomkansen over en heen weer, maar er werd niet meer gescoord. RCL moest zich klaarmaken voor een strafschoppenserie. Voor het eerst voelden de jongens de druk van het naar de zestien lopen, terwijl alle ogen op je gericht zijn. RCL bleek de zenuwen het beste onder controle te hebben: 4-3 winst! We konden ons opmaken voor de echte finale!

  In de finale, gespeeld bij Jodan Boys in Gouda, wachtte ons een bekende tegenstander: Rijnsburgse Boys. In de competitie speelden we al twee keer tegen elkaar (2-2 en 4-1 winst) en vorig jaar bij een toernooi verloren we met 1-0. Een geduchte tegenstander, dus we konden onze borst natmaken.

  De wedstrijd begon voortvarend met drie hele grote kansen, maar even later stond het wel 0-1. Het zou toch niet… RCL bleef gelukkig goed voetballen en kansen creëren. Nog voor de rust was de achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Na de rust volgde al spoedig de 3-1. RCL domineerde en raakte niet meer in paniek. Ook niet toen RCL een gele kaart ontving en met 10 man kwam te staan. Met 10 man werd er klassiek gecounterd en liep de 17-2 uit naar 5-1. Daarna was het een kwestie van uitspelen. Er volgde een officiële bekeruitreiking op een bordes en daarna kon het feest losbarsten met de supporters.

  RCL 17-2 heeft het geflikt! De kroon op het werk van een vriendenteam waarvan de kern al bijna 10 jaar samenspeelt.

   

  De selectie:

  Keepers: Tom Lepelaar, Bram Kooreman.

  Verdediging: Lucas van Eerden, Dario Schellingerhout, Mats de Groot, Ricky Luyckx, Dani Sloos.

  Middenveld: Julian van Rijnswou, Cedric Teerlink, Bhodi Vletter, Tom Den Hartog, Ashton Felipa

  Aanval: Kasper van der Ploeg, Michiel Paardekooper, Caio Abreu Miedema, Mats Noordam, Rick Mulder

  Begeleiding: Sven Vletter, Humphrey Teerlink en Martien Oostdam

   

  Speciale dank gaat naar de organisatie van deze topdag: Martien Oostdam, Aart den Hartog en Ymte Hoeksma.

  Verdere dank naar de sponsoren van de spelers- en supporters bus:

  RECO, Barendse loodgietersbedrijf, Zandbergen tuinen