• De eerste wedstrijden van het 5e gingen weliswaar verloren, maar dat lag niet aan de individuele kwaliteiten van de spelers. We moesten wennen aan elkaar, ondanks dat het hier om een vriendenteam gaat. Vandaag dienden we in Noorden aan te treden voor de eerst competitiewedstrijd tegen NSV'46. Ook in deze pot lieten we zien om over meer dan voldoende techniek te beschikken, maar NSV bleek toch een harde noot om te kraken. Zij gingen vol de duels aan, en de teams gaven-ondanks dat er weinig kansen werden gecreëerd- elkaar geen duimbreed toe. Na 45 minuten stond nog steeds de brilstand op het scorebord, maar vermeld moet worden dat onze keeper er een paar balletjes heel aardig uithield! Na de pauze ging RCL toch weer voortvarend van start. Ook in de eerste fase van de tweede helft kon het elke kant opgaan: kansjes aan beide kanten. Toch was het RCL dat de score opende. Een combinatie eindigde in een wat rommelig doelpunt, maar we stonden voor! Niet veel later werd een onzer aanvallers gevloerd in de 'zestien', en daar staat een hele belangrijke sanctie op: penalty. Wat er toen gebeurde, heel Noorden heeft het er nog steeds over. Excuus voor het niet vermelden van de namen. De meesten ken ik wel van gezicht, maar daar ga ik het aankomende seizoen aan werken. De penalty werd geheel in Panenka-stijl genomen, en nadat de bal het doel vond vielen ALLE NSV'46 supporters ( ongeveer 6 ) stil. Dat was de 0-2, en nog maar een minuutje of 6,7 te spelen. De grensrechter van de thuisclub waar ik inmiddels een goede band mee had opgebouwd, vond het eerste goal geen goal, en de penalty geen penalty. Tja. En dan te bedenken dat het slotstuk er nog aan zou komen. Uit een prima combinatie werd de bal over de keeper gelepeld, en daarmee was de 0-3 een feit!

    En wat tips voor de volgende wedstrijd: nog iets minder mekkeren richting de scheids, blijf combinatievoetbal spelen, niet te vaak de lange bal, en blijf oog houden voor je medespeler die er misschien net iets beter voor staat ,dus niet vier man proberen te passeren, er bestaat maar 1 Messi, dan komt alles goed dit seizoen!

    Uiteindelijk een meer dan ( eerste) verdiende overwinning. Aan alle RCL'ers: ga eens kijken bij het vijfde! Talentvolle spelers en leuke gasten!

    De-helemaal met de motor naar Noorden gereden- WATERZAK B.V..