•               

 • ‘Piep’ zijn ze niet meer en ‘stok’ nog lang niet. Pierre van Gemerden (64) en Richard Ederveen (53) zijn samen 100 jaar lid van RCL. Pierre begon op zijn tiende en Richard toen hij de aanvallige leeftijd van 7 jaar had bereikt. Reden voor een goed gesprek met het tweetal? Jazeker, ook omdat Pierre en Richard twee van de steunpilaren van de RCL-veteranen zijn, binnen en buiten het veld.

  Schorpioenen

  Ze hebben nóg meer gemeen met elkaar: de heren hebben Schorpioen als sterrenbeeld en ze zijn in love. Pierre’s huwelijk zou onlangs plaatsvinden, maar werd vanwege de coronacrisis uitgesteld en verplaatst naar februari 2021. Richard huldigt het gezegde ‘wat van ver komt, is bijzonder’. Hij kan de weg naar het Noord-Hollandse Krommenie blindelings vinden. Daar woont de volgens de telg van de voetbaldynastie Ederveen zijn ‘oogverblindende’ vriendin.

  Pierre draagt de kleurrijke, sportieve en tegelijk chique, handgemaakte schoenen van het merk Shoelia. Afgekeken van Hugo de Jonge, vice-premier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport? ,,Nee, nee,’ zegt Pierre, ik ben niet iemand die zich in gedrag of kleding, in dit geval schoenen, laat leiden door een ander. Ik ben ik. Thuis heb ik nog drie paar van dit soort schoenen, ik vind ze mooi, ze zitten perfect en passen bij wat ik draag.”

   

  Lees de rest van dit artikel op LeidenAmateurVoetbal.nl