• Belofte maakt schuld, vlak na de wedstrijd neem ik mezelf, tegenover mezelf, voor een verslag te maken van een mooie pot jongvolwassenvrouwvoetbal. Een mooi woord voor galgje of scrabble met heel veel keer woordwaarde. En waarde kregen we voor het gratis entreeticket. Gelukkig zijn ook toeschouwers weer welkom, of het nu van de tegenstander is of van de thuisploeg. Vandaag een oefenpotje op het program. De tegenstander van dienst is DSVP MO17-2. Pas na de wedstrijd kijk ik nog even na hoe dat volgend jaar zit. Dat team zal uitkomen in de 4e Divisie-Zuid, de MO17-1 in de 4e Divisie-Noord. Dat belooft wat voor DVSP Vrouwen 1 binnen een paar jaar. Overigens waren vier meiden ook al actief voor Oranje-elftallen begreep ik.

    Dat de meiden uit Pijnacker kunnen voetballen lieten ze al vrij snel zien. Het duurde niet zo lang en het stond al 0-2. Als ik bedoel voetballen is dat ook voetballen. Van achteruit opbouwen met een balvaardige keepster die prima meedeed. Een achterhoede die prima combinerend onder voorwaartse druk uit kon spelen. Een middenveld dat met prima passes de voorhoede in stelling kon brengen, en lieten daar nou net ook prima speelsters lopen. Nu kan een wedstrijd maar op één manier leuk zijn om naar te kijken, en dat is met een waardige tegenstander. Naarmate de eerste helft vorderde werd het ook leuker om naar te kijken omdat RCL goed partij gaf. Want laten we eerlijk zijn, dat team speelt niet voor niets al een tijdje op een goed niveau mee. Onze meiden gaan direct in de hoofdklasse spelen. Vermoedelijk komen ze oude bekende tegen uit de regio. Benieuwd hoe ze zich daarin staande gaan houden als 1e jaars MO-19.

    De eerste helft was alleszins vermakelijk om naar te kijken. Zeker, DSVP liet het betere voetbal zien, maar onze meiden lieten ook mooi voetbal zien met een aantal niet onverdienstelijke pogingen om richting de goal van de tegenstander te komen. Ook DSVP maakte af en toe wel eens een foutje, door een foutje op het middenveld kon RCL er snel uit komen en 5 seconden lag de 1-2 in het netje. In de 1e helft stond daar ook aan RCL-zijde een prima keepster tegenover die regelmatig in de weg lag aan uitbreiding van de score, op eentje na waardoor 1-3 de ruststand was. Voorwaar prima.

    Het derde kwart, we hadden een tweetal drinkpauzes vanwege de hitte op het nep gras, ging het helemaal mis. Onze meiden waren in alle linies de grip kwijt. Voor de liefhebber van snel aanvallend voetbal met individueel sterke afmakers was veld 2 the place to be. DSVP liet het lijken of er geen RCL speelsters op het veld stonden. Ze liepen er dwars doorheen waarbij de vlagger van dienst slechts tweemaal kon ingrijpen voor buitenspel, daar was helaas ook geen twijfel over. Binnen een luttel aantal minuten liep de score snel op, ik denk dat het toen in rap tempo naar 1-6 of 1-7 opliep. RCL pruttelde nog wat tegen door een foutje bij uitverdedigen genadeloos af te straffen, en ook later nog een mooie goal te scoren om er drie van te maken. Maar in de tussentijd kwamen er nog een paar bij. In dat derde kwart was er bij RCL geen creativiteit, werd alleen de lange bal gespeeld, en stond het blijkbaar niet goed. Pas in het vierde kwart werd het weer wat leuker om naar te kijken met nog wel een bovenliggende partij DSVP.

    Voor alle kijkers was de nummer 3, Noëlle als ik het goed heb maar excuses als dat niet klopt, van de tegenpartij de smaakmaakster. Wat een heerlijke voetballer (v) om naar te kijken, en hoe wendbaar, balvast, superscherp en snel. En voor de duidelijkheid, ook die dame werd door onze verdediging best nog veel tegengehouden maar soms is de kwaliteit gewoon hoger. Accepteren dat een tegenstander sterker is maakt soms ook deel uit van het spel.

    Tot slot kan ik de vrouwelijke scheids niet onvermeld laten. Klein van stuk maar over het algemeen prima fluitend. Het aantal keren dat ze mijn adviezen niet over nam was wel iets te groot in alle eerlijkheid, maar ach mijn optreden was vandaag niet altijd foutloos in alle eerlijkheid. De Corona-rust heeft ook mij geen goed gedaan in meerdere voetbaltechnische opzichten. Ik hoop dat het zo’n lange verplichte rustperiode van éénmalige aard was en we weer vaker mogen genieten van voetbal op dit niveau.