•               

 • Medische begeleiding

  RCL onderhoudt al jaren lang een goede relatie op het gebied van medische begeleiding met de in Leiderdorp gevestigde Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk.

  Sinds 2018 zit er een prachtige dependance in het clubhuis van RCL.

  De fysiotherapeuten verbonden aan RCL hebben zeer veel ervaring op het gebied van voetbal.

  Deze praktijk heeft onder meer de volgende sportspecifieke specialismen:

  Fysiotherapie, Master NVFS sportfysiotherapie, geregistreerde conditie-, hersteltraining, manuele therapie SOMT/MTM/Mulligan, dryneedling, revalidatie na orthopedische aandoeningen, lid van Rijnland Schoudernetwerk, Rijnland Enkelnetwerk en Rijnland Knienetwerk en sinds 2013 oprichter van het Sportnetwerk Ommedijk.

  Sportnetwerkwerk Ommedijk is een multidisciplinaire samenwerking tussen de (sport)fysiotherapeuten van Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk en de sportartsen van het Rijnland Ziekenhuis, de orthopeden van datzelfde ziekenhuis, podotherapeut Arno van Rosmalen, sportdiëtiste Steffanie Caspers , sportpsycholoog Diana van Winden (PAMpreformance.nl), Michiel Preymann (healthy crew)  en diverse Leiderdorpse en Leidse sportverenigingen.

  Zie: http://www.fysiotherapieommedijk.nl/informatie/sportnetwerk-ommedijk

  Werkzaamheden bij RCL

  Rudi Hylkema

  Blessurespreekuur: Maandagavond 19.00-20.00 uur, door Rudi Hylkema

   

  Robert Jan Ravensbergen

  Hersteltrainingen: op de woensdagmiddag door Robert Jan Ravensbergen en op de donderdag tot 18u door Rudi Hylkema
  Op de woensdag worden er ook individuele loop/coördinatietrainingen gegeven door Robert Jan. Dit is bedoeld voor jeugdige spelers waarvan ouders of trainers aangeven dat ze wat ondersteuning kunnen gebruiken in hun looptechniek in combinatie met voetbal. Dit gaat  op afspraak.

  De spreekuren op RCL zijn alleen op afspraak en voor alle leden van RCL. Voor 12 uur bellen naar de praktijk 071-5417069.

  Vermeld hierbij dat je lid bent van RCL en in welk team je speelt.

  Daarnaast revalideren we ook op locatie, wat inhoudt dat we ook het veld opgaan als de revalidatie dat vereist.

  De afspraak met RCL is:

  Speelsters en spelers van selectieteams) kunnen binnen 24 uur (mits noodzakelijk) een afspraak maken. Voor alle overige leden streven wij naar: binnen 48u.

  Loopanalyses en aanvullende loopclinics voor jeugd met problemen met hardlooptechniek (valt onder vergoeding fysiotherapie).

  Direct overleg (met toestemming van de sporter) met de betreffende trainer/coach/hersteltrainer/verzorger .

  Alle leden van RCL hebben de gelegenheid om zo snel mogelijk onder behandeling te komen bij ons in de praktijk. Hiervoor is in principe geen verwijzing van de huisarts nodig.

  Voor vergoeding bij de jeugd (<18) vallen de eerste 9 behandelingen fysiotherapie in de hoofdverzekering, voor volwassenen (18+) valt fysiotherapie onder de aanvullende verzekering.

  http://www.sportfysiotherapieleiderdorp.nl/

  http://www.fysiotherapieommedijk.nl/