•               

  • Masterclass.

    Op woensdag 16 december heeft Profvoetballer (en Bekende Leidenaar) Henk van Schaik de laatste training van het jaar verzorgd voor de JO11-5. Henk voetbalt nu in Duitsland maar kwam uit voor onder andere ADO Den Haag en FC Twente.

    Eerder op de dag ontvingen de spelertjes bericht van dit heugelijke nieuws. Zeker met het uitvallen van alle kerstvieringen was dan ook de voltallige selectie aanwezig. Naar aanloop van de training waren de voetballertjes wat gespannen voor de komst van de professional. Dat bleek echter onnodig. Henk sprak eerst de groep motiverend toe en vervolgens legde hij de oefeningen uit. Veelal werd er in partijvorm getraind en door elke keer een nieuwe bal in te brengen als deze uit was bleef het tempo hoog. Af en toe een aanwijzing of tip. Soms een voorbeeld hoe te reageren op een zojuist afgespeelde situatie. De tijd vloog voorbij. Uiteindelijk werd er door middel van een penalty shoot out een winnend team aangewezen.

    Na afloop was er ruim tijd voor een foto en een handtekening. De ouders van Giorgio hadden voor iedereen een kerstkoekje en wat te drinken meegenomen. Zo werd het jaar 2020 op voetbalgebied voor de JO11-5 fantastisch afgesloten!

    Dank aan Henk voor geven van deze Masterclass. En dank aan de ouders van Giorgio voor het regelen en mogelijkmaken van deze unieke ervaring!