• Het zou improviseren worden deze zaterdag, zoveel was vooraf wel duidelijk. Francisco had nog last van een blessure na de vorige wedstrijd, Dimas moest werken en zou de tweede helft missen terwijl Levi en coach Laurens op trainingskamp waren. Omdat ook trainer Bart verhinderd was, was het even een uitdaging niet alleen inval-spelers te vinden, maar ook een inval-coach. Gelukkig (voor het team) bleek Matthew onverwacht wél te kunnen coachen, terwijl er op vrijdagavond en zaterdagochtend nog invallers gevonden werden in de JO23-2. Eerst twee, Jan en Devin, en toen meldde zich spontaan nog een derde aan. Eigenlijk ter vervanging van nummer twee Devin, maar die bleek uiteindelijk tóch te kunnen voetballen waarop nummer drie Jorryt toch ook maar mee kwam. De JO19-2 had dus zomaar meer dan genoeg spelers. Voor aanvang van de wedstrijd werden er een teamfoto en spelersfoto’s gemaakt van de jongens voor de voetbalplaatjes actie. De haren zaten hier en daar nog wat netter tegen het hoofd geplakt dan anders.

  RCL begon aan de wedstrijd met Meshaal vanzelfsprekend op doel en (van links naar rechts) Floris, Roy, Devin en Simon als verdediging. Het middenveld werd gevormd door Rishendel, Gent en Dimas terwijl Jan, Kjell en Joran voor de doelpunten moesten zorgen. Tim, nog nahijgend van zijn reis uit Zoetermeer, was de eerste vlaggenist van dienst. Voorschoten trapte af voor het begin van de wedstrijd en was meteen dreigend, terwijl RCL misschien nog niet helemaal scherp leek. Dat was even schrikken, maar het liep goed af. Direct na dit gevaarlijke moment zette RCL van achteren een aanval over links op, waarbij Jan op avontuur werd gestuurd. Zijn inzet werd onschadelijk gemaakt maar de rebound belandde bij Gent. Zijn welgemikte schot was net niet hard genoeg, want de keeper wist de bal uit de rechter kruising te plukken. Toch maakte het prima spelende RCL kort hierna het openingsdoelpunt, nu uit een aanval over rechts. Vlak voor de achterlijn passte Joran op Kjell die probeerde het spel naar Jan op links te verplaatsen. Via het been van een geel-groene verdediger belandde de bal echter bij Dimas, die niet aarzelde en de bal uitstekend buiten bereik van de keeper binnen schoot: 1-0.

  Voorschoten was niet van plan over zich heen te laten lopen en drong de JO19-2 terug op eigen helft. Het was een stevig voetbalgevecht maar RCL weigerde te capituleren. Zelf was het team af toe zeker ook gevaarlijk, met een paar prima aanvallen. Een klein overtredinkje van Roy leidde tot een vrije trap op de punt van het strafschopgebied. De goed gemikte bal ging via de lat boven de verre kruising maar net over het doel. Kjell legde met een ‘wereldactie’ (quote van de reservebank) de verdediging in de luren en ging op volle snelheid alleen op de uitkomende keeper af. Helaas lukt het lobje dat hij in gedachten had niet en schoot hij de bal op de keeper. Aan de overkant wist de RCL verdediging door het weggeven van een hoekschop een gevaarlijke situatie onschadelijk te maken.

  Direct na de eerste wisselronde, Jaïr, Bilal, Tim en Jorryt kwamen in het veld, kwam RCL opnieuw goed weg. Het spelbeeld was in evenwicht, beide teams deden niet voor elkaar onder en bestreden elkaar met veel energie maar altijd zeer sportief. Scheids Arco had een makkie vandaag. Een prima genomen vrije trap van Dimas werd door Jan bij de tweede paal over het doel gekopt, terwijl even later Gent geen doel trof toen Dimas hem de bal toespeelde na een redding van de keeper op een schot van Jan. Toch een tikje onverwacht viel de gelijkmaker, een RCL middenvelder was te laat met omschakelen na balverlies, de pass bracht Voorschoten’s linkerspits voor de uitlopende Meshaal. Een subtiel boogballetje later stond het zomaar 1:1. Een prima snoekduik van Meshaal voorkwam kort voor rust zelfs de 1-2, dat was heel goed gekeept.

  Kort na rust nam Joran een hoekschop op rechts, die door een verdediger weggewerkt werd. Tim verlegde het spel naar de andere kant, waar Jan de bal nog net voor de achterlijn binnen wist te houden en teruglegde op Jayden. Zijn rollertje legde een aantal verdedigers én de keeper in de luren: 2-1.

  Voor het RCL doel was het weer even flink gevaarlijk, al wist de verdediging stand te houden. Toch werd het vrij kort na de 2-1 weer gelijk toen een Voorschoten middenvelder van zijn RCL collega’s alle tijd kreeg om te schieten. Het niet eens zo gevaarlijke afstandsschot werd tegen Jaïr aangeschoten en daarmee dusdanig van richting veranderd dat Meshaal volledig op het verkeerde been stond terwijl de bal langzaam in het net rolde.

  Een ongelukkige tackle van Jan, hij speelde de bal maar gleed door en raakte een tegenstander, leidde tot een gele kaart, waardoor RCL het 10 minuten met een man minder moest redden. Met kunst en vliegwerk bleef het team onder grote druk op de been. Het middenveld, met Rishendel, Devin en Jayden liep zich de blubbers maar had het erg moeilijk. Eenmaal werd Kjell in de ruimte achter de Voorschoter verdediging gevonden maar in volle sprint speelde hij de bal nét te ver voor zich uit waardoor deze mogelijkheid geen echte kans kon worden. Heel even dacht Voorschoten de 2-3 gemaakt te hebben, maar de prima fluitende scheids had een overtreding geconstateerd en gaf RCL een vrije trap. Even late-r kwam RCL wéér goed weg, met kunst en vliegwerk voorkwamen Rishendel en Floris een tegendoelpunt bij een spannend moment voor het RCL doel.

  Kort nadat Jan weer terug het veld in mocht werd hij bij een drinkpauze halverwege de tweede helft meteen gewisseld. Bilal, Jorryt en Gent kwamen terug in het veld en meteen kreeg RCL weer meer grip op het duel. Na een goede solo actie van Gent maakte een geel-groene verdediger hands en er kon geen enkele discussie zijn over het vervolg: penalty! Gent schoot de bal onberispelijk binnen, RCL JO19-2 stond opnieuw op voorsprong 3-2.

  RCL speelde met hernieuwd vertrouwen en energie. In een snelle aanval sprintte Joran naar de achterlijn en trok de bal voor. Bij de tweede paal kreeg Jorryt een enórme kans maar hij schoot de bal voor een verder leeg doel recht op de keeper. Even later ging Roy fel de strijd aan, knokte zich langs wat verdedigers en gaf vanaf de achterlijn met een leep boogballetje voor het doel. Zowel Joran als zijn verdediger verkeken zich op de hoge bal en kopten alleen maar lucht. Jammer, daar had zeker meer in gezeten.

  Even later was er voor het RCL doel een hachelijke situatie uit een hoekschop, maar het was Bilal die de bal weg wist te roeien. Daar liep het wéér net goed af voor RCL, dat vlak voor tijd nog bijna een grote kans kreeg bij opnieuw een snelle aanval over rechts. Kjell werd flink gehinderd bij zijn poging de voorzet van Joran binnen te schieten, maar de scheids wilde er geen nieuwe pienantie voor geven. Het bleef dus razend spannend tot het laatste fluitsignaal.

  Zo bleef RCL overeind tegen een sterke tegenstander, die conditioneel misschien wel wat verder was en met vele positiewisselingen nogal eens voor verwarring zorgde. Het was een ontzettend spannende en leuke wedstrijd, opvallend sportief ook. De uitslag had er zomaar ook anders uit kunnen zien, zo waren de teams aan elkaar gewaagd. In het heetst van de gelijk opgaande strijd benaderden beide teams elkaar altijd zeer vriendschappelijk en sportief en ook na de wedstrijd was er veel wederzijds respect. Klasse!!

  Hartelijk dank aan inval-coach Matthew en natuurlijk ook de inval-spelers Jan, Devin en Jorryt. Fijn dat jullie het team wilden helpen! Volgende week wacht de JO19-2 opnieuw een lastige wedstrijd: SJZ won de eerste wedstrijd zeer ruim. Het wordt weer een latertje (aftrap om 15:30) daar in Zoeterwoude-dorp trouwens. Tot zaterdag!

  Arjen