• De aanloop naar de eerste wedstrijd van de nieuwe vriendschappelijke minicompetitie verliep weer eens ouderwets rommelig. Er waren een aantal afmeldingen binnengekomen en daarnaast was de beschikbaarheid van nog eens twee spelers onzeker. Op donderdagavond werd de wedstrijd opeens vervroegd, waardoor de contracten van de al vastgelegde invallers helaas voortijdig moesten worden ontbonden omdat er opeens een grote overlap was met hun eigen wedstrijd. Gelukkig werden in de JO15-1 twee nieuwe invallers gevonden: Hidde en Tim. Fijn dat jullie ons wilden helpen mannen!

  Op het laatste moment moest de JO17-3 het ook nog doen zonder linksback Ferry en keeper Meshaal. Die laatste zat thuis op het vinkentouw te wachten op een verlossend telefoontje dat hij alsnog mocht meevoetballen. Dat zou overigens uiteindelijk halverwege de eerste helft komen. Het team begon in het heerlijke bleke voorjaarszonnetje aan de wedstrijd met Kjell op doel, Tim (2), Tim (1), Jaïr en Dex achterin. Björn, Gent en Dimas vormden van acquit het startende middenveld en Jayden, Ryan en Joran de aanval.

  Zoals een beetje in de lijn der verwachting lag na de twee eerdere ontmoetingen begonnen beiden teams fel aan de wedstrijd. Kjell had in het doel nog niet heel veel te doen gehad, we spreken ergens rond de vijfde minuut, toen op rechts Dex met een sterke actie een mannetje of twee passeerde en namens de 17-3 aan een lange rush begon. Hij speelde Joran aan, die vol aan de bak moest in een duel met zijn mannetje maar goed doorging en de bal weer terug op Dex speelde. Een nieuwe actie op de achterlijn legde nogmaals twee man in de luren voordat de bal teruggelegd werd op Ryan, die de bal in de verre hoek schoot: 1-0.

  Er ontspon zich een intensief maar sportief voetbalgevecht, waarin beide teams nauwelijks kansen weggaven. De gevaarlijkste momenten voor de 17-2 kwamen uit hoekschoppen, namens de 17-3 zag Gent een tweetal schoten ruim over gaan, gevolgd door een geplaatst schot van Dimas, op aangeven van Gent, dat maar net langs de rechter kruising zeilde. Langzaam maar zeker kwam de JO17-3 wat meer onder druk te staan en zagen we langs de kant meer en meer het gebruik van de lange bal om de aanvallers te bereiken. Na de wisselronde was er nog een grote kans voor Ryan in een razendsnelle counter vanaf eigen helft. Helaas ging de bal net naast.

  Aan de overkant zagen we een lobje net over Kjell heen én rakelings over de lat gaan maar op slag van rust viel toch de 1-1. Kjell wist de eerste inzet uitstekend te keren, maar in het vervolg ontstond een flipperkast vlak voor het doel, waarbij de bal ook nóg eens van de lijn werd gehaald maar uiteindelijk dan toch in het doel verdween.

  In de rust stond Kjell zijn plaats onder de lat maar wat graag af aan Meshaal, groen licht gekregen en zojuist tóch gearriveerd, wat coach Laurens tot een nieuwe ronde improviseren met de opstelling noopte. De eerste helft was zeer intensief geweest, en de tegenstander had duidelijk zijn lesje geleerd na de vorige wedstrijd. Van enige onderschatting was nu zeker geen sprake meer. Ze hadden straffe dekking op Gent doorgevoerd, maar bleven vooral zoveel mogelijk uit de duels om de strijd te ontlopen. Daarmee ontnamen ze de 17-3 de belangrijkste wapens in het op papier natuurlijk best ongelijke duel.

  Al direct na de rust moest Meshaal voor het eerst een redding maken, met hulp van de paal nog wel, en dat zou een voorbode blijken van de tweede helft. Het werd namelijk al snel 1-2, nadat eerst Ryan een bal van de lijn haalde veranderde de rebound opnieuw in een klutssituatie die uiteindelijk resulteerde in een frommelgoal waarbij de bal tegen een verdediger werd aangeschoten en zo in het doel caramboleerde. Dé kans op een gelijkmaker voor de 17-3 was er voor Ryan, die uit een goede hoekschop van Levi de bal maar net naast kopte. Meshaal behoedde daarentegen de 17-3 voor een grotere achterstand.
  Halverwege de tweede helft had de vermoeidheid bij de 17-3 flink toegeslagen, meerdere spelers hapten naar adem. Het team kwam goed weg met een schot dat maar net over het doel ging terwijl Hidde, die overigens een prima wedstrijd speelde als linksachter, even later een bijna zeker doelpunt redde door de bal uit de lege doelmond te trappen. Toch vielen in korte tijd de 1-3, een uit schitterend diagonaal schot in de uiterste hoek, de 1-4 uit een goed uitgespeelde counter en zelfs de 1-5. 

  De laatste 10 minuten herpakte de JO17-3 zich nog enigszins, en dat was best knap. Een aantal schoten vanaf de rand van het strafschopgebied op het doel van Meshaal werden met gevaar voor eigen ledematen geblokt. Twee ijzersterke slaloms van Gent zorgden voor veel paniek in de defensie van de selectie, maar werden beide op het laatste moment alsnog met kunst en vliegwerk oschadelijk gemaakt. Een snelle counter van Kjell werd met een tackle als uiterste krachtsinspanning maar net onschadelijk gemaakt zodat de stand onveranderd bleef. Ook maakte Million, de nieuwste aanwinst van de JO17-3, voorzichtig zijn debuut.

  Na afloop waren er natuurlijk de complimenten voor beleving, de inzet en geleverde strijd. Helaas was het vandaag niet genoeg, maar dat is natuurlijk geen schande tegen een tegenstander die drie klassen hoger speelt. Hartelijk dank aan de invallers van vandaag, Tim, Hidde en Ryan. Fijn dat jullie mee wilden doen mannen.

  Volgende week een staat een nog veel lastiger tegenstander op de agenda: de JO19-1. Qua sterkte waarschijnlijk aardig te vergelijken met de JO17-1, alleen nog een maatje groter, letterlijk dan, dus maak je borst maar nat…

  Arjen