• Kort na de vervelende uitwedstrijd van vorige week tegen Quick Boys kwam de vraag of het team een oefenpotje wilde komen spelen in Alphen aan de Rijn. Tegen Alphense Boys JO19-1 nog wel. Een snelle check leerde dat deze derdeklasser het hoogste niet-selectieteam van AB is, dat de tweede plek bezet in hun competitie. Dat leek een lastige kluif voor de mannen, maar natuurlijk wél een hele mooie uitdaging zo vlak voor de winterstop. Helaas kregen we in de loop van de week al met al aardig wat afmeldingen maar gelukkig was invallers vinden niet al te moeilijk. Met drie oude bekenden uit de JO23-2 in de gelederen reisde RCL met 14 spelers af naar Alphen. Job, Jorryt en Devin wilden gráág nog een potje voetballen voor de winterstop en zijn per slot van rekening eigenlijk nog gewoon tweedejaars O19 spelers ook. Dat kwam dus prima uit deze week.

  RCL begon fris en vol overtuiging aan de wedstrijd. De eerste minuten waren, niet geheel onverwacht, voor Alphense Boys en het werd iedereen dus al snel duidelijk dat deze wedstrijd alles uit de kast moest voor een goed resultaat. De Alphenaren speelden fysieker en sneller dan RCL doorgaans gewend is, speelden stuk voor stuk makkelijk een mannetje uit om dan snel en nauwkeurig te combineren. Het was even schakelen voor RCL, maar na een kleine tien minuten spelen kreeg het team toch langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd. Het was Levi die de bal op de eigen helft bij de zijlijn kreeg, zich voorbij een aantal tegenstanders knokte en al duellerend zo een weg naar het midden vond. Eenmaal voorbij de laatste verdediger legde hij de bal vlak voor de uitkomende keeper opzij naar Kjell, die de 0-1 koel binnen schoot. Even later soleerde Gent door de rood-wit-zwarte defensie en schoot de bal rakelings naast. RCL gaf duidelijk zijn visitekaartje af.

  Bijna 10 minuten lang wist RCL eigenlijk zonder veel problemen de voorsprong vast te houden. Een doorgeschoten hoekschop van Alphense Boys van links leidde tot een mislukt afstandsschot van net voorbij de punt van het strafschopgebied aan de andere kant. De bal viel stil in een kluwen van achtergebleven spelers binnen het doelgebied en de punt van een Alphense schoen was er als eerste bij: 1-1. RCL zat niet bij de pakken neer en de eerste de beste razendsnelle RCL-aanval zag Devin van achteren uit met een perfecte pass Kjell op avontuur sturen. Die was zijn bewaker te snel af, zag de bal klutsen voorbij de ver uitgelopen keeper en kon zo doorlopen richting het lege doel. RCL stond weer op voorsprong: 1-2.

  En het kon niet op, nog voor rust liep RCL verder uit, tot ongeloof van de tegenstander. Eerst ontsnapte Kjell langs de linker zijlijn aan de centrale verdediger en stoof opnieuw richting de keeper. Op het juiste moment legde hij af op Levi die de bal met zijn chocoladebeen tussen de stelten van de keeper door in het net schoot. En nummer vier van RCL kwam van Jorryt, die met een heerlijk afstandsschot de teller op vier bracht. Kort voor rust kwam AB nog iets terug, door een afstandsschot dat in de uiterste hoek belandde, buiten bereik van Meshaal.

  Na rust had RCL het opnieuw even lastig maar was het met een snelle counter opnieuw het team dat het eerste wist te scoren. Job, de vervanger van Kjell als diepste spits, veroverde de bal in de middencirkel, sprintte de verdedigers er finaal uit en legde de bal eenmaal oog-in-oog met de keeper af naar Jorryt op rechts, die simpel de 2-5 binnen schoot. Via opnieuw een afstandsschot, deze ging over Meshaal heen en viel net onder de lat binnen, kwamen de Boys op 3-5. Jayden betaalde ze met gelijk munt terug met een twijfelgevalletje. Was het een schot, was het een voorzet? Het was in ieder geval een prachtig doelpunt uit een indraaiende bal die over de keeper heen pardoes in de verre hoek belandde: 3-6.

  RCL stond onder druk en moest tot het uiterste gaan om de tegenstander van zich af te houden. Dat lukte met veel inzet en strijdlust wonderwel, al zag de scheids daar soms een overtreding in. Via liefst twee zeer goed gemikte vrije trappen die beiden van net buiten het strafschopgebied stijf in de kruising geschoten werden kwam Alphen terug tot 5-6, voordat RCL de voorsprong weer op 2 bracht. Jaïr veroverde achterin de bal, stuurde Jorryt op avontuur met een uitstekende pass en met opnieuw een counter uit het boekje werd de bal vlak voor de keeper onzelfzuchtig opzij gelegd zodat Kjell met zijn derde goal van de dag de 5-7 kon aantekenen.

  De wedstrijd bleef spannend, RCL werd ver op eigen helft teruggedrongen maar hield stand door tot het einde toe alles uit de kast te halen. Uit razendsnelle counters bleef het zo nu en dan gevaarlijk terwijl Meshaal een nieuwe vrije trap die op de kruising afging uit het doel stompte en zo de uiterste vervelende (en dat is een understatement), aangeschoten en joelende groep Alphense Boys spelers achter zijn doel even stil kreeg. Kjell kreeg nog een geweldige kans op de 3-8 maar stuitte voor één keer dan toch op de keeper.

  Het ontzettend hard werkende en knokkende RCL heeft de hele wedstrijd eigenlijk geen open kansen weggeven, een prestatie van formaat tegen deze prima voetballende tegenstander. Op het wat gelukkige eerste doelpunt na kwamen alle tegendoelpunten uit afstandsschoten en vrije trappen. Een compliment voor het spel, de teamgeest en de vechtlust van vandaag. Dit korte verslag van de doelpunten doet natuurlijk de niet genoemde spelers wel wat tekort. Want werkelijk alle spelers hebben een prima wedstrijd neergezet, de bereidheid voor elkaar vuil werk op te knappen was enorm. Het team heeft een uitstekende teamprestatie neergezet, naar vermogen gevoetbald en al met al gewoon terecht gewonnen. Dank natuurlijk ook aan de invallers, Devin, Jorryt en Job, fijn dat jullie mee wilden doen!

  Na de zaterdagavond aangekondigde corona maatregelen lijkt het er op dat het team in het nieuwe jaar inderdaad enige tijd op zondag gaat trainen. Wanneer er weer wedstrijden gevoetbald mogen worden valt nog te bezien, laten we hopen dat het niet al te lang gaat duren. Voor nu dus fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

  Arjen