• Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden is de JO19-2 deze wedstrijd zeker niet weggespeeld. Sterker nog, gedurende zeker driekwart van de wedstrijd was RCL het bovenliggende team, met Quick Boys in een zeer defensieve opstelling voor het eigen doel en loerend op een counter. QB speelde behoorlijk fysiek en begon aan de wedstrijd in een 4-4-2 formatie, waardoor RCL achterin een mannetje overhad, maar op het middenveld eigenlijk een man tekort kwam.

  RCL begon prima aan de wedstrijd, met ruim 10 uitstekende minuten waarin een aantal grote kansen bij elkaar gevoetbald werden. Het enige minpuntje was het oude liedje: de scherpte voor het goal, simpelweg het niet afmaken van de kansen. De nonchalance in het spel van RCL, Quick Boys was immers de hekkensluiter, brak lelijk op bij de eerste, en eigenlijk enige, aanval van QB in de eerste helft. De middenvelders aan de bal werden niet echt aangepakt, het spel werd verlegd naar de linkerkant (vanuit RCL gezien) waar de linkshalf werd overlopen en de bal onhoudbaar diagonaal in het doel verdween 1-0.

  RCL zat niet bij de pakken neer, dit ging immers gewoon goedkomen. Quick Boys trok zich terug in de loopgraven en had een aantal maal alle geluk van de wereld. Niet alleen de keeper, ook het aluminium stond een meer dan terecht rood-wit doelpunt in de weg. Het tweede kwart zakte RCL flink weg, het werd een rommeltje. En hoe langer het duurde voor de gelijkmaker viel, hoe minder de dingen wilden lukken op het veld. Uit een geblokt afstandsschot, dat met een onwaarschijnlijke kromming pardoes net naast de paal in het doel belandde, viel uit het niets de 2-0. En toen een middenvelder even later zonder enige druk op de bal van afstand kon schieten lag de bal zomaar weer in het net.

  Na de rust had RCL zich herpakt. Het veldspel was prima, er werd met energie gesmeten en QB kon, ondanks de 5 (..vijf..) invallers uit hun 19-1 (een eersteklasser) niet veel meer doen dan massaal verdedigen. Achterin hield RCL de zaak goed gesloten, met een inschuivende centrale verdediger ter ondersteuning op het middenveld. Maar er was geen doorkomen aan, QB speelde met een verdediging van 5 of 6 man. Er kwamen langzaam maar zeker wel kansjes, en het team had bepaald wel een doelpuntje verdiend. Het mocht vandaag echter gewoon niet lukken. Eén countertje van QB leidde tot een afgemeten voorzet vanaf de achterlijn. De linkeraanvaller mocht ongehinderd inkoppen van zijn bewaker – en de achterstand was vier. RCL liet de koppies niet hangen en bleef voetballen. Het team weigerde in te gaan op (onbestrafte) provocaties, zoals natrappen, slaan en andere vervelende gedragingen in het veld en langs de lijn. Naast de tomeloze inzet van de jongens is alleen dat al een compliment waard.

  Wedstrijden in Katwijk in het algemeen, en tegen Quick Boys in het bijzonder, zijn eigenlijk nooit leuke, sportieve wedstrijden. Doorgaans verre van dat zelfs, die van vandaag was daar bepaald geen uitzondering op. Vervelend gedrag in en naast het veld lieten een nare bijsmaak achter. Dat je met vijf invallers uit het hoogste O19 team probeert te winnen getuigd natuurlijk ook niet van al te sportieve intenties. Maar goed, zoals vorige week al gezegd is dat momenteel schering en inslag, we zullen het nog wel vaker tegen gaan komen.

  Volgende week is er tóch een wedstrijd, we spelen ‘s middags een pittige oefenpot bij Alphense Boys. En ja, dan is het echt winterstop. Als de avond-lockdown in het nieuwe jaar gehandhaafd blijft beginnen we na de winterstop op zondag 9 januari met de trainingen, van 15:45 – 16:00. Tot het moment dat de reguliere trainingen weer hervat mogen worden. We hopen dat zoveel mogelijk jongens de training bij kunnen wonen.

  Voor nu alsnog: tot zaterdag!
  Arjen