• Mijn naam is Michel Schouls, 36 jaar en geboren en getogen in Leiden. Vanaf aankomend seizoen word ik Trainer-Coach van RCL 2, een job waar ik met veel plezier en enthousiasme naar uitkijk!

  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Salestrainer & Supervisor bij een sales bedrijf met locaties in Alkmaar, Leiden en Delft.
  Hierbij coach en begeleid ik jongvolwassenen om door te ontwikkelen op gebied van sales, zelfvertrouwen, mindset en communicatie.

  Momenteel ben ik nog woonachtig in Rijswijk, al is het wel een persoonlijk doel om mijn huis te verkopen en te verhuizen naar Leiderdorp of omgeving. Wish me luck!

  Binding met de club
  Wijlen mijn opa, Isaac ‘Sjakie’ Hiensch, heeft jarenlang in het eerste van RCL gevoetbald. Vanaf kleins af aan hebben wij de vele voetbalverhalen gehoord, én de krantenknipsels gelezen, over o.a. de Racing Club in de Gouden Jaren ’50. Opa heeft jarenlang In Leiderdorp gewoond, samen met onze oma Annie, in de straat Adegeest.


  Momenteel speelt mijn lieve nichtje Nikki bij de meiden en speelt ook mijn neefje Siem bij RCL, onder de bezielende leiding van mijn broer Ferdy en oud-teamgenoot Danny Plezier!

  Als speler ben ik zelf in de jeugd begonnen bij Voorschoten’97. Na drie seizoenen in Voorschoten te hebben gevoetbald ben ik bij UVS terecht gekomen, vanwaar ik de stap maakte naar ADO Den Haag. Na één seizoen ADO heb ik een vervolgstap kunnen maken naar Sparta Rotterdam, waar ik ook nog een aantal seizoenen heb kunnen spelen. Eenmaal teruggekeerd bij V’97 heb ik vanuit de onder 19-1 de stap naar de senioren gezet. Naast het spelen in clubverband heb ik in de jeugd nog 4 seizoenen bij het KNVB Districtsteam West 2 gespeeld.

  In de senioren heb ik acht seizoenen in het eerste van GHC gevoetbald, waarbij wij twee jaar achtereenvolgens kampioen werden van respectievelijk de Derde en Tweede Klasse KNVB. Na drie mooie seizoenen in de Eerste Klasse heb ik besloten te vertrekken bij de club. De laatste club waar ik als speler actief ben geweest was bij FC Rijnvogels, bij mijn oud-sportdocent en Hoofdcoach van RCL 1: Hein van Heek.
  Vanuit die periode is de liefde voor het trainersvak ontstaan. In mijn GHC-tijd heb ik mijn TC-3 diploma behaald en ben ik later begonnen bij FC Rijnvogels als hoofdtrainer van onder de 17. Mijn ambitie is om binnen de komende drie jaar TC-2 te halen en door te ontwikkelen als trainer-coach.


  Na 2 seizoenen als jeugdtrainer bij FCR ben ik naar UVS gegaan, waar ik drie seizoenen Hoofdcoach ben geweest van de JO 15-1 in Divisie 2. De leukste periode was ongetwijfeld het eerste seizoen waarin we (op een haar na) het kampioenschap misliepen in de 2e Divisie. Deze periode was zeer leerzaam, mede door de goede samenwerking met assistent-coach, klankbord en motivator
  Bob van Overloop! Nogmaals excuses Bionda voor de vele belletjes op vrijdagavond.

  Vanuit het positieve contact met Dick, Hein en de overige stafleden van de selectie, staan wij op het punt om na de zomer te beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. De afgelopen periode heb ik al een aantal wedstrijden van 2 kunnen bekijken. Op de achtergrond ben ik begonnen met het maken van analyses van spelers, heb ik een jaarplan klaarliggen aan trainingen, en heb ik diverse handvaten voor spelers aankomend seizoen.

  Ons hoofddoel voor seizoen ’23 – ’24 is om met het tweede elftal herkenbaar voetbal te spelen, (1-4-3-3) met een mooie mix van plezier en prestatie. Samen met de staf en de spelers wil ik ervoor zorgen dat wij terugkeren naar de Res. Eerste Klasse. Een ander primair doel is om het individu te helpen bij de ontwikkeling als speler en als mens, om vanuit die situatie toe te werken naar gezamenlijke en vooraf vastgestelde doelen. Eén van die doelen is om als speler aan te kunnen haken bij het eerste elftal.

  Als mens ben ik open, rechtvaardig en altijd benaderbaar. Als coach houd ik van discipline en tegelijkertijd van een gezellige sfeer! Naar mijn verwachting is dit zeker te vinden bij RCL!

  Daarom wil ik graag kennismaken met alle betrokkenen binnen de Club van Klasse!

  Tot snel!

  Groeten,
  Michel Schouls