• Erop of er onder! Allebei de ploegen hadden 6 punten na 2 beker wedstrijden maar Lugdunum had een beter doelsaldo. Er moest dus gewonnen worden. Na een korte wedstrijd bespreking gingen de 13 spelers vol vertrouwen het veld op. Om 12:00 uur precies nam RCL de aftrap. Rcl kon moeilijk in het ritme omdat Lugdunum er goed boven op zat. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Door die kans werd RCL wakker en kwam iets beter in het spel. Dit zorgde er voor dat Lugdunum terug moest. Via een hele mooie aanval over rechts kreeg Fer een kopkans maar die werd gestopt door de keeper. Je voelde dat er een goal aan kwam van RCL want kans 2 volgende snel maar weer die keeper. Op dat moment was RCL beter en hadden de betere kansen. Toch wist Lugdunum op met een goede steekbal hun spits weg te sturen waar door het toch 1-0 werd. Dat was toch een tikkie voor RCL waar door het spel onrustig werd maar we bleven proberen. En de ploeg ging toch opzoek naar de gelijk maker. Een aantal mooie aanvallen en pogingen die helaas geen goal opleverden. Het spel ging op en neer. Rcl wilde uit de verdediging komen waarbij en een overtreding werd gemaakt op Ference. En toen !! ROOD huh Fer eraf WTF !! Nee toch niet een speler van Lugdunum eraf. RCL koppie erbij houden nu. Na die rode kaart was het zoeken naar ritme voor RCL en werd het spel rommelig. Maar toen via de linkerkant een mooie solo van Mika, die de achterlijn opzoekt,  de bal terug legde voor Mickael en knal doelpunt Neeee weer die keeper maar die moest loslaten waardoor Rens de bal makkelijk binnen kon tikken, goooooal Rens 1-1 en nu door. RCL kreeg vertouwen maar het blijf onrustig en dat had te maken met het wisselbeleid van Lugdunum. Ook werd het harder aan de kant van Lugdunum waar door er veel kleine overtredingen volgden. Toch kreeg Lugdunum een super kans via een geplaatst schot. Maar die werd nog mooier gepakt door onze gelegenheids keeper Maarten. Lekker Maarten. Na het snel inbrengen van de bal van Maarten volgde een vlot lopende aanval en werd Nick naar de grond gewerkt op randje 16. Er volgde een kort overleg dus Mika achter de bal. En en gooooooooal, bal wordt van richting verandert en valt achter de keeper. Dit was een lekkere opsteker zo vlak voor rust. 1-2 met de rust. In de rust is coach Imre naar de scheidsrechter gelopen om te vragen naar die rode kaart. Een aantal RCL spelers werden uitgescholden met een bepaalde ziekte. Helaas dat dit nog steeds voorkomt binnen het voetbal.

    Na een rondje limonade was RCL van plan de wedstrijd gelijk te beslissen. Maar het bleef een lastige ploeg Lugdunum zelfs met 10 man. Orestis, Jasper en Vincent kregen geen rust in de verdediging. Het was een fysieke harde wedstrijd aan het worden. Een voor een vielen er spelers uit bij de thuis ploeg met pijntjes. Maar raar maar waar bleven ze maar spelers inbrengen. Tijdens de gehele 2de helft kwamen er steeds nieuwe verse spelers aanlopen!!! Terwijl ze al 8 spelers op de bank hadden zitten en ingezet hadden!! De coaches van RCL wilde dit stoppen maar de scheidsrechter had er aandacht voor dus vrij spel voor de thuis ploeg. Toch hebben Imre en Ron op een slimme wijze er voor gezorgd dat het stopte door de coach van Lugdunum te vertellen dat hij niet meer mocht wisselen haha. Terug maar de wedstrijd. Rcl wilde het snel beslissen waardoor ze veel druk gaven op Lugdunum. Een aantal goede kansen voor RCL maar steeds weer die keeper. En dan toch de 2-2. Een lange bal naar voren naar spits, en RCL uit postitie. Puff weer opnieuw beginnen. Maar RCL ging door een aantal posities te wijzigen nog meer de druk opvoeren. Dat zorgde voor een veel kansen maar altijd die keeper. Ook werd het spel van de thuisploeg nog harder. Wat er voor zorgde dat Thijmen zowat over de hekken werd geduwd. BAM gele kaart voor Lugdunum en terecht. Dit zorgde voor nog meer ruimte en gehaast spel van RCL. Lugdunum was alleen maar bezig met de scheidsrechter en RCL uit de wedstrijd halen. RCL had geen geluk die fase. Nick, Mickael, Mika allen troffen zij geen goal maar die verrekte keeper. Ook werd Lars uit de wedstrijd geschopt wat niet geconstateerd werd door de scheidsrechter. Later die middag in het ziekenhuis is gecontacteerd dat hij zijn kruisbanden heeft afgescheurd. Sterkte Lars. Kort daarna moest ook Dennis de wedstrijd staken met kramp. En de tijd tikte weg in het voordeel van de thuis ploeg. RCL bleef maar de aanval zoeken en kreeg loon naar werken. Uitgeweken naar rechts kwam Mika naar binnen en loste met links het verlossende schot. De keeper stond vast en keek ernaar ploff in de kruising. Wat een opluchting de verdiende 2-3. Vanaf dat moment was Lugdunum helemaal van slag en was het niet meer met voetbal bezig. Snel volgde een snelle uitbraak waarbij Rens een doodschop ontweek. Rens ging goed door naar de achterlijn en door stond Nick vogelvrij maar die trof weer die verrekte keeper. Maar door goed mee lopen van Mickael (ex Lugdunum) goooooal in de rebound 2-4. Tijdens het terug lopen werd de scheidsrechter voor van alles en nog wat uitgemaakt door de thuisploeg. Hij besloot de wedstrijd maar direct af te fluiten.

    Wat een unieke prestatie van de 13 van RCL 17-4 ( Jan en Milan geblesseerd ) niet alleen voor de 1ste keer door in de beker maar ook winnen van een selectie team met 25 ingebrachte spelers!