• Met plezier in de schoenen betrad RCL J08-4 zaterdagochtend het veld van Meerburg. Het weer zat mee en ook aan de ‘fighting spirit’ zou het niet liggen. De heertjes en dame waren er klaar voor, al is zo’n eerste echte wedstrijd natuurlijk wel spannend.

    Van die spanning was met name in de eerste helft iets te merken. Het eerste tegendoelpunt moest al snel geïncasseerd worden, waarna ook de 2-0 voor de Meerburgers niet lang op zich liet wachten.

    Maar daarna kwam RCL beter in het spel en begon ook het spelplezier de overhand te nemen. Dat resulteerde direct in een serie mooie treffers van de Leiderdorpers en zo werd met 2-3 een voorzet gegeven op de eindstand.

    De Zoeterwoudse thuisploeg wist nog een keer te scoren maar kon niet voorkomen dat RCL uiteindelijk, na vier keer 10 minuten spelen, als winnaars het sportcomplex zouden verlaten met een klinkende 3-9 overwinning.

    De Leiderdorpers zijn inmiddels al bezig met hun volgende wedstrijd. Zaterdag 12 september ontvangt RCL J08-4 op eigen grond ASC (J08-3) uit Oegstgeest. Het fluitsignaal voor de aftrap klinkt dan om 10.30 uur.