• Het is 10 Oktober 2020 en Corona begint weer op te waaien. De Alte Herren melden zich op Sportpark Oostersportpark Wassenaar, voor de 2de en wat achteraf de laatste competitie wedstrijd van het seizoen 2020 / 2021 bleek. Na een zinderende wedstrijd tegen SVC-08 35+4 wordt een 2-2 overwinning behaald en sluiten de Alte Herren het seizoen ongeslagen af.

Bijna één jaar later zijn we terug al voelde het als vorige week dat de Alte Herren met 16 man in de dugout stonden te schuilen tegen de regen een beter teambuilding bestaat niet. Nu tegen SVC-08 35+1 dat de eerste wedstrijd met ruime cijfers van Blauw Zwart 35+1 hebben gewonnen. Met een kleine selectie van 12 man treden wij aan op veld 2 (dat blijkbaar naast veld 1 ligt, toch Bart?). Als snel zien wij ruim 25 tegenstanders het veld opkomen en de angst slaat toch wel een beetje om de keel. Gelukkig bleken dit twee teams te zijn.

Met vol vertrouwen beginnen we aan de wedstrijd. Wij blijven staan en SVC'08 trapt af zodat we minder hoeven te lopen, al werd het al snel duidelijk dat dit ruimschoots gecompenseerd werd tijdens de wedstrijd.

Beide teams spelen de ballen rustig rond, de onwennigheid van een jaar niet voetballen is duidelijk zichtbaar. Dit resulteert als snel in wat kleine plaagstootjes heen en weer, maar echt uitgespeelde kansen ontbreken. De later als Player of the match gekozen, Marcel strooit met lange ballen vanuit achteruit, helaas ontbreekt het, nieuwe aanwinst, Tim het geluk om hem lekker mee te krijgen. Jasper, Kenneth, Ramon en Patrick beheersen het middenveld en door het slim meelopen worden veel aanvallen al snel opgevangen. Na een half uurtje lukt het Bart om ala Denzel Dunfries de achterlijn te bereiken, maar de voorzet bereikt niet het hoofd van Raymond. SVC’08 krijgt een beetje meer de overhand en de spits wist vanuit een vrij schoot het net van de goal te raken, gelukkig was dit het verplaatsbare doel dat als afleiding vakkundig naast de goal van Marc was geplaatst.

In de rust is het duidelijk, we zijn sterker dan verwacht en we zien zeker de mogelijkheid om te winnen. We kiezen er voor om toch nog even rustig het spel te controleren en dan het laatste kwartier gas te gaan geven!

Het in de rust afgesproken spel loopt soepel en de irritatie bij SVC begint te komen. Dit is vooral te merken aan de overtredingen. Helaas raakt Fahrettin geblesseerd en werd Marcel getorpedeerd door een middenvelder van SVC’08, wat hem een gele kaart en 10 minuten tijdstraf opleverde. De Alte Herren weten dit voordeel helaas niet te benutten. De druk is voelbaar en wordt vooral zichtbaar door de toenemende aantal corners. SVC’08 combineert goed en weten door een doorschuivende man de druk op de verdediging te leggen, maar Remon, Sander, Marcel en Bart houden stand. Na een afgeslagen corner weten de Alte Herren Patrick te bereiken, de aangesloten Marcel krijgt de bal toegeschoven en weet de doelman van SVC’08 te verschalken met een verkapt schot. Dit schot leverde hem de titel Player of the Match op. Na deze goal begint SVC’08 de druk op te voeren, maar tot echt uitgespeelde kansen komt het niet. Met nog 3 minuten te gaan trapt Marc onderdruk een bal weg en blesseert zich, gelukkig kan Remon de handschoenen overnemen en met 10 man weten de Alte Herren met het nodige kunst en vliegwerk de overwinning binnen te slepen.

Naast dat deze overwinning betekend dat de Alte Herren zo goed als doorzijn naar de volgende ronde laat het zien dat zij verder borduren op de ongeslagen status waarmee het seizoen 2020/2021 was geëindigd.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Blauw Zwart 35+1 op het programma, bij winst of gelijkspel zijn de Alte Herren zeker van de volgende beker ronde. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 4-4. Dus de kansen zijn aanwezig! Wij ontvangen jullie graag om 12 uur op Sportpark de Bloemerd!