• Bij de training hebben de oefenmeesters het liever niet, maar bij wedstrijden in het weekend mag het gewoon: kijken en aanmoedigen. Maar het teruggekeerde publiek brengt ook een nieuw probleem met zich mee.

    Na maanden afwezigheid door Corona en andere maatregelen zijn de fans weer van harte welkom om hun godenzonen en -dochters naar een klinkende overwinning te schreeuwen. En gelukkig is het clubhuis geopend om de schorre kelen na de wedstrijd weer te verzachten met een versnapering. Hoewel de supporters de weg naar veld en bar weer goed weten te vinden is helaas de route naar de dichtstbijzijnde vuilnisbak een stuk moeilijk te herinneren, zo blijkt tijdens een rondje langs de velden.

    Na een drukke zaterdag blijft er op en rond de velden veel afval liggen. Lege bekertjes, plastic flesjes, snoepverpakkingen en gebruikte servetten en zelfs mondkapjes slingeren er rond. Op de foto bij dit bericht ziet u de vangst bij een willekeurige RCL-dug-out langs een willekeurig RCL-veld. Maar deze thuisploeg dug-out op veld 3 is een goed voorbeeld van de staat van het terrein na een drukbezochte speeldag.

    Laten we het RCL terrein samen zo aantrekkelijk mogelijk houden voor alle bezoekers en net even dat extra stapje zetten, letterlijk. Het scheelt vaak maar een paar meter in het verschil tussen een bekertje op de grond of een bekertje in de vuilnisbak. U kunt uw afval kwijt in die grote blauwe rolcontainers die op meerdere plekken langs alle velden op het sportpark staan. Ze lijken enorm op de verzamelcontainers die u thuis ook heeft, maar deze zijn dus blauw. Kan niet missen.