•  

  Eindelijk was het dan zover de spelers van Kidlington konden weer reizen naar Nederland. Na 2 jaar geen uitwisseling te hebben gehad, waren beide clubs zeer enthousiast om elkaar weer te zien.

  Er kwamen 3 jeugdteams en een vrouwenteam over en evenzoveel aanhang. De weersvoorspelling was uitmuntend. En hoewel wij bijna altijd regen hebben als we naar Kidlington gaan, hebben zij vaak mazzel hier. Twee weken geleden lag er nog sneeuw, maar nu waren onze velden overgoten met zonneschijn.

  Vrijdag 15 april druppelden de teams binnen. In de middag trainde de MO15 samen met de U14 girls, terwijl de ouders op het terras heerlijk aan een drankje zaten. In de avond kon er pizza gegeten worden en sloten we af met een zeer gezellige avond, waarbij er niet nader te noemen meiden op de tafel stonden 😉

  Zaterdag werden de teams in de middag op de club verwacht voor onderlinge vriendschappelijke wedstrijden. Uiteraard werd dit meer dan serieus genomen daar de wisselbekers op het spel stonden. Deze bekers vertoefden de laatste jaren op Engelse grond. Daar moest maar eens verandering in komen! Na de wedstrijden stond de match of the year gepland. De RCL-ouders/trainers/broers tegen de KYFC ouders/trainers. Op het hoofdveld onder leiding van onze eigen Cor, werd de wedstrijd in 2x 30 minuten beslist door onze vrienden uit Engeland met 1-3.

  Een heerlijk Indische maaltijd volgde, aangeboden door de club aan alle deelnemende spelers. Op 19 uur konden de kinderen nog een spannend potje lasergamen in het gebouw. Dit was een waar succes, gesponsord door de heer Dubbeldeman. Onderwijl draaide de DJ al lekkere muziek. Een top avond was verzekerd.

  Zondag gingen de kinderen van KYFC met de bus naar Duinrell en konden de RCL-ers even rustig aan doen. Einde van de dag kwamen ze terug naar de gastgezinnen. Zo kon iedereen de avond zelf invullen.

  Maandag stond in het teken van het toernooi. Ook wederom heerlijk weer, wat een zeer ontspannen sfeer gaf. Vr4 speelde een wedstrijd tegen de Ladies en de kinderen hadden elk hun eigen poule. Tussendoor kregen ze een stukje fruit, gesponsord door Verplancke te Zoeterwoude. Na afloop de prijsuitreiking op het terras, met voor elk team een prijs gesponsord door de familie Devilee.

  Een half uur later was de officiële afsluiting. Hierbij werden verschillende personen bedankt voor hun inzet, waaronder Arnold Staal onze huidige penningmeester die de uitwisseling 10 jaar lang getrokken heeft. Er werden cadeautjes aan elkaar uitgedeeld en de shirts van de oudersmatch werden verdeeld. De wisselbekers werden uitgereikt. 2 gingen er mee naar KYFC, door de jongens en de ladies en 2 mogen er een jaartje overblijven in de Bloemerd, binnen gehengeld door de MO15 en MO17. Uiteraard kon er na afloop in het clubhuis gegeten worden en nagepraat.

  Op dinsdagmorgen werden alle kinderen afgezet bij het IBIS in Leiden waar ze nog een ochtendje de stad ingingen met de ouders en keerde de rust weer langzaam terug in Leiderdorp.

  Wij kijken terug op een fantastisch weekend! Grote dank aan iedereen die op wat voor een manier een bijdrage heeft geleverd. Zonder jullie kan een evenement met zo’n omvang niet plaatsvinden.

  Op naar Pasen 2023, want dan gaan wij naar Kidlington!

   

  Tot die tijd moeten we het doen met de foto’s van deze editie:

  Dag 1 – vrijdag 15 april

  Dag 2 – zaterdag 16 april

  Dag 3 – zondag 17 april

  Dag 4 – maandag 18 april